Weerbericht:
In het westen zonnig, elders perioden met zon. Vannacht mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jonge vrouw slachtoffer zedenmisdrijf Middelburg

Toegevoegd: 09-01-2019, 15.32 uur
Jonge vrouw slachtoffer zedenmisdrijf Middelburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het ‘ernstige misdrijf’ dat zondag plaatsvond in Middelburg betrof een jonge vrouw die het slachtoffer werd van een zedenmisdrijf. Dat heeft de politie, die eerder geen verdere mededelingen wilde doen, vanmiddag alsnog naar buiten gebracht.

Volgens de politie hebben (voor zover nu bekend) twee mannen het slachtoffer zondagmiddag tussen 15.00 en 16.15 uur belaagd. “Met zijn drieën hebben zij vermoedelijk in de omgeving van de Zusterstraat, de Sint Janstraat, de Nieuwe Haven, de Hoogstraat en de Gortstraat gelopen”, aldus de politie.

“Vanwege de impact die deze zaak op het slachtoffer heeft, is eerder besloten om niet te spreken over een zedenmisdrijf. De algemene term ‘ernstig misdrijf’ heeft echter zoveel vragen en onrust veroorzaakt bij burgers, dat na overleg met de officier van justitie besloten is om meer openheid van zaken te geven over de aard van het delict”, zo heeft de politie laten weten.

Van de verdachten ontbreekt overigens nog steeds ieder spoor en de politie is dan ook nog steeds op zoek naar getuigen of mensen die bewakingsbeelden of dashcambeelden hebben waar de drie wellicht op te zien zijn.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ayala Telehala (17-1-2019 om 05:35)
@Zeeuw @Nina. Nu het bekend is geworden dat het om een valse aangifte blijkt te gaan, hebben jullie nog wat te zeggen?
AD. (11-1-2019 om 13:37)
Appart verhaal en heel erg voor de vrouw maar het was overdag en zij heeft ze gezien dus is er een signalement maar daar word schimmig over gedaan dus dat is op zich al raar of weet de politie wel wie het zijn maar mogen ze dat niet bekend maken omdat hun afkomst onrust kan veroorzaken en blijkt dat het waar is wat iedereen denkt. dus blijf het volgen en als er nooit meer iets over gehoord word weten we genoeg.
ukkepuk (10-1-2019 om 20:04)
@Nina ik zou het ook doen als ik dit zag. Ben niet de makkelijkste als ik zo iets zien. Maar ik ga de confrontatie met de dader(s) aan. Een bus met haarlak/deodorant helpt ook om je te beschermen tegen ongevraagd gedrag (heb ik zelf altijd nog mee zo'n busje in mij jas mee. recht in de ogen spuiten.
Nel (10-1-2019 om 16:24)
Nina petje af voor je!! Ook jij was dus er verbaasd dat dit overdag in een notabene volle trein. Nogmaals, goed van je dat je zo hebt gehandeld!!
pippa (10-1-2019 om 15:52)
Nina waren er maar meer zoals jij! Iemand moet dit gezien hebben en weggekeken schandalig.Ik ben ouder dan menigeen hier dat weet ik zeker maar als ik een vrouw in nood zie al staan er tien omheen ,ga ik misschien ook het ziekenhuis in, maar ik neem er zeker een paar mee! Ik heb altijd iets bij me om me te verdedigen.Het intresseert me niet of dat mag.
Nina (10-1-2019 om 11:30)
ik zag ooit hoe een man uit een AZC in de trein nogal handtastelijk werd bij een meisje van een jaar of 16. Dat meisje was zo bang dat ze niet opstond, maar omdat ik haar een paar keer hoorde zeggen hou eens op stond ik op om aan haar te vragen of hij toch niet aan haar zat, toen ze zei dat het wel zo was ging bij mij het beeld op zwart. De man wist niet wat hem overkwam een licht getinte vrouw die hem lichamelijk aanviel in de trein en hem in bedwang hield tot de spoorwegpolitie kwam. Later heb ik me er over verbaast dat dit gewoon in een volle trein gebeurde op klaar lichte dag, en dat de spoorweg politie vertelde dat het met schering en inslag/ gebeurd zulke zaken. Ik hoop dat deze 2 beesten ook heel snel worden opgepakt