Weerbericht:
Opklaringen en vrijwel droog. Woensdag enkele buien en veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

Dorpshuis Krabbendijke vrijdag op slot

Toegevoegd: 21-01-2019, 15.38 uur
De kwekerij bevond zich onder het podium van het dorpshuis.
De kwekerij bevond zich onder het podium van het dorpshuis.
© Foto: Roland de Jong / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

KRABBENDIJKE - Het dorpshuis aan de Kerkpolder in Krabbendijke gaat vanaf vrijdag drie maanden dicht vanwege de eerdere vondst van een in werking zijnde hennepkwekerij.


Tijdens doorzoeking van het pand werd destijds een handelshoeveelheid softdrugs aangetroffen. Naar aanleiding van de vondsten adviseerde de politie de burgemeester om over te gaan tot sluiting van het pand. De door belanghebbenden ingebrachte zienswijzen hebben volgens de gemeente vervolgens geen aanleiding gegeven om van het beleid af te wijken en daarom gaat het pand tot 24 april op slot.

Doorbreken
Met de sluiting wil de burgemeester onder meer ondermijning tegengaan: de vermenging van de boven- en onderwereld. "De sluiting van het pand is bedoeld om de betrokkenheid van deze locatie bij de georganiseerde drugshandel te doorbreken en eventuele overlast voor de direct omwonenden weg te nemen. Daarnaast wil de gemeente een signaal afgeven dat dit type activiteiten niet wordt getolereerd. ", zo legt de gemeente uit. 

"De wetenschap dat een pand deel uitmaakt of heeft gemaakt van het criminele circuit kan bovendien door omwonenden, gebruikers en bezoekers van het pand als zeer bedreigend worden ervaren. Door sluiting wordt het pand onmiddellijk en voor een ieder kenbaar uit het criminele circuit gehaald, waardoor de rust en het veiligheidsgevoel van de omwonenden, gebruikers en bezoekers kunnen terugkeren", aldus de gemeente.

Belangen
De burgemeester laat weten zich te realiseren dat de sluiting van het dorpshuis nadelen oplevert voor gebruikers en bezoekers. Volgens de gemeente zijn er echter grotere belangen dan die van individuën. Het gaat volgens de burgemeester om het belang voor de volksgezondheid, het belang van het wegnemen van de bekendheid van het pand als plaats waar drugs te verkrijgen zijn, het belang van het herstel dan wel niet verdere aantasting van het woon- en leefklimaat in de directe omgeving van het pand en het herstel dan wel niet verdere aantasting van het vertrouwen in de sociaal-maatschappelijke functie van het dorpshuis.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rookgordijn (23-3-2019 om 08:15)
Dus dit dorpshuis is van de overheid en daarin wordt drugs gemaakt ? Het lijkt mij dat hier verantwoordelijke politieke koppen moeten rollen.
Jac (26-1-2019 om 16:22)
Met een kanon schieten op een mug...... Gewoon legaliseren, dan heb je grip op het gebruik en het levert een boel aan belastinggeld en legale banen op. En als bonus zet je de criminelen die zich hiermee bezighouden buitenspel. De vraag naar dit product is er, was er, en zal er altijd blijven. Beter om alles in goede banen te leiden dan als een dombo met oogkleppen en een lasbril op maar proberen dit te verbieden. Gezond verstand lijkt in deze discussie "totaal out of the windows" te zijn. Twee kampen die keihard tegenover elkaar staan, en blijven staan, en dat al vele jaren, zonder resultaat.
JR (22-1-2019 om 11:09)
Waarom op slot? Het kwaad zit toch niet in het pand maar in degene die dit gedaan heeft. gewoon opruimen dat spul en nieuwe beheerder en verder, neem aan dat het pand een fuctie heeft en wat wil in die 3 maanden bereiken ?
Jan (21-1-2019 om 19:37)
Zo dit is pas één burgemeester met ballen en terecht wat hij doet ,kunnen velen een voorbeeld aan nemen
Alfred (21-1-2019 om 16:55)
Terechte beslissing, gelijke monniken gelijke kappen. De gemeente heeft nu 3 maanden de tijd om een nieuwe beheerder te zoeken
Vlissingen (21-1-2019 om 16:00)
Hoeveel drama kun je in 1 lap tekst kwijt als gemeente. Ben niet echt overtuigd aangezien de halve wereld gelukkig overgaat op legalisering.
Cookie-instellingen beheren