Acht jaar cel geëist voor brute overval Breskens

Toegevoegd: 06-02-2019, 19.31 uur - Update: 06-02-2019, 21.36 uur

Onderzoek bij de achtergelaten vluchtauto.
Onderzoek bij de achtergelaten vluchtauto.
1
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 28-jarige P. M. uit Terneuzen en de 36-jarige O. A. is woensdag voor de rechtbank in Middelburg elk acht jaar cel geëist. De twee worden ervan verdacht in de avond van 20 december 2017 een woning aan de Slikkenburgseweg in Breskens te hebben overvallen.

Bij de overval werd de bewoner door twee mannen mishandeld toen hij met zijn auto thuiskwam. In de woning werd zijn vrouw met een vuurwapen bedreigd en mishandeld. Hun twee kinderen hadden zich verstopt. De overvallers verlieten de woning met wat geld en een horloge en dwongen de gewonde man 6.500 euro af te geven.

Schoten
Doordat op enig moment één van de kinderen 112 kon bellen, werd de politie gealarmeerd. Toen die bij de woning aankwam, stoven de twee overvallers met de auto van het slachtoffer door het hek en ramden ze een politiewagen. De politie loste hierop enkele schoten en M. kon kort daarna (gewond) worden aangehouden. Hij heeft erkend betrokken te zijn geweest bij de overval.

A. wist te ontkomen, maar werd later in Uden aangehouden. A. ontkent ook maar iets met de overval te maken te hebben gehad. Hij verbleef naar eigen zeggen die periode zeker niet in Breskens en de kleding die later werd aangetroffen was dan wel van hem, maar zou door zijn huisbaas uit een vorige woonruimte in Nieuwvliet zijn meegenomen. De kleding zou M. hebben aangehad tijdens de overval. Een petje dat eveneens van hem was, vertoonde bloedsporen en twee gaten in het petje vertoonden kruitsporen en waren veroorzaakt door politiekogels.

Beide mannen zijn bekenden van justitie. Uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Klaas (7-2-2019 om 08:12)
Die lui zijn niet te redden en om die reden de doodstraf.
john (7-2-2019 om 05:20)
Belachelijke lage straf ,vooral om dat er kleine kinderen bij berokken zijn,dit moet minstens 20 jaar zijn met tbs