Weerbericht:
Af en toe (mot)regen. Morgen overdag droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Jongeman heeft twee grote messen bij zich

Toegevoegd: 12-02-2020, 00.11 uur - Update: 12-02-2020, 11.18 uur
De jongeman had twee grote messen bij zich.
De jongeman had twee grote messen bij zich.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Tim Koster

GOES - Agenten van het politieteam Oosterscheldebekken hebben dinsdagmiddag op de Wulfaertstraat in Goes een 17-jarige jongen uit die plaats aangehouden die in het bezit was van twee grote messen.


Een getuige had gemeld dat hij had gezien dat de jongeman een mes had laten vallen en weer opraapte. Door een zeer duidelijk signalement en informatie over de looproute konden agenten, in samenwerking met een motorrijder, de jongeman al snel staande houden. Bij het fouilleren werden uiteindelijk twee grote messen aangetroffen welke verboden zijn om bij je te dragen volgens de wet Wapens en Munitie.

De jongen is direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij is daar verhoord door rechercheurs en heeft een verklaring afgelegd. Na verhoor is de jongen weer in vrijheid gesteld. Uiteraard zijn de messen in beslag genomen en worden deze vernietigd door de politie. Er zal proces-verbaal opgemaakt worden door de agenten en door de Officier van Justitie wordt vervolgens de verdere afhandeling van deze zaak bepaald.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lezer (17-2-2020 om 15:42)
@Kees wat is het toch vermoeiend al die betweters hier. Special voor Kees lees & Leer https://www.vraaghetdepolitie.nl/wapens/messen/mag-ik-een-zakmes-hebben.html
Kees (12-2-2020 om 18:01)
Lezer 24 centimeter is wel erg groot. Het scherpe deel mag niet breder zijn dan de handpalm maximaal 9 cm voor het scherpe deel dus. Dit was iets van 12 cm en volgens de politie een vleesmes
Een moeder (12-2-2020 om 16:43)
@TT Totdat een paar van die gasten je kind ermee bedreigen, en hem vervolgens staan opwachten om hem neer te steken zoals ze hadden gedreigd. Gelukkig goed afgelopen maar dan ga je hier wel even anders over denken. Het is momenteel inderdaad een groot probleem, ze horen geen messen bij zich te hebben, ook geen zakmessen.
Mar (12-2-2020 om 15:49)
@Optimist Omdat iemand een paar messen bij zich heeft die hij niet bij zich mag hebben is Nederland heel erg ziek ?? lachwekkend.
Lezer (12-2-2020 om 13:22)
@TT niet alle messen die in je zak passen, zijn zak messen. Je mag er maar 1 van bij je hebben en uitgeklapt niet langer zijn dan 24cm.
VdVonck (12-2-2020 om 12:05)
@TT, verdiep je maar eens in de wet voordat je onzin begint te typen. De wet is heel duidelijk m.b.t. wat een zakmes is. Dit is géén zakmes! Voor een Zwitsers zakmes zal je niet worden aangehouden, dit is een aanvalswapen.