VRZ: 'Kom alleen naar Zeeland als dat nodig is'

Toegevoegd: 20-03-2020, 14.31 uur

VRZ: 'Kom alleen naar Zeeland als dat nodig is'
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) roept mensen op om de provincie alleen nog te bezoeken als dat echt nodig is. “Kom als (dag)toerist niet naar Zeeland en stel je bezoek uit”, zo zegt de Veiligheidsregio.

Zowel dagtoerisme als langer verblijf door mensen van buiten de provincie wordt afgeraden. Door de verspreiding van het coronavirus geldt sinds gisteren voor de hele wereld code oranje. Dit betekent dat je alleen naar het buitenland moet reizen als dit strikt noodzakelijk is. De Veiligheidsregio Zeeland vertaalt dit advies nu ook naar de provincieschaal.

“Wij hebben samen met de toeristische sector en de provincie Zeeland dringend om een landelijk besluit gevraagd voor eenduidige maatregelen voor toerisme. Wij hopen nog steeds op een landelijke lijn. In afwachting hiervan geven wij als Veiligheidsregio Zeeland nu dit advies. Want onze eerste prioriteit is de volksgezondheid. We moeten de (ziekenhuis)zorg namelijk optimaal voorbereiden op een grote coronazorgvraag. Verder willen we voorkomen dat door de komst van toeristen de verspreiding van het virus onnodig wordt vergroot”, zo zegt de Veiligheidsregio.

Voorzitter Veiligheidsregio Zeeland, Jan Lonink: “Kom als toerist voor verblijf of dagbezoek - gedurende de strenge coronamaatregelen - alleen naar Zeeland als het echt nodig is. We zitten met heel de wereld in een crisissituatie. Neem als toerist daarom contact op met uw verhuurder. En overleg hoe u een reservering uit kan stellen of aan kan passen. We realiseren ons dat deze crisissituatie bij ondernemers hard aankomt. Maar veiligheid in Zeeland staat nu voorop. Ook naar toeristen hebben wij de verantwoordelijkheid om duidelijk te zijn.”

Vragen over het Coronavirus?
Wat moet je doen als je denkt dat je het Coronavirus hebt? Klik hier voor het antwoord op die vraag, opgesteld door de GGD, de Zeeuwse huisartsen en Nucleus Zorg. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (25-3-2020 om 11:43)
Lonink denk toch eens na waar we mee bezig zijn .ons wordt verzocht om binnen te blijven en terecht .dat kan je toch niet zo vrijblijvend zijn en hopen dat de toeristen niet komen .gewoon verbieden voor hun en onze gezondheid .snap wel dat het een strop is voor de sector maar gezondheid en mensen levens gaan nu voor .ook hetzelfde voor de grens met Belgie .sluiten die grens behalve voor vracht verkeer .wij mogen niet meer naar Belgie en terecht maar dan ook niet andersom .er is maar een manier om deze crisis de baas te worden en dat is .BLIJF ALLEMAAL ZOVEEL MOGELIJK THUIS AUB
Nel (24-3-2020 om 16:48)
Da is duidelijk Zen en wat een lumineus idee van Oemoemenoe dat is de oplossing voor nu in elk geval. Het gaat hier om levens en nu even niet om geld
Zen (24-3-2020 om 12:50)
Sebastiaan zit nog helemaal in de ontkenningsfase denk ik..
Oemoemenoe ? (24-3-2020 om 12:13)
Goed idee lonink, wij blijven allemaal binnen zodat de belgen lekker vrij buiten de ruimte hebben nou goed ? Wat betreft de toeristenbranche, vorder hun accommodaties en zet die in voor bevallingen, dak en statenlozen, spreekruimtes voor de zorg, quarantaine kampen, voor mensen in de zorg die beter niet thuis slapen, e.d. Laten we realistisch blijven, het grootste deel van de toeristensector gaat 2020 toch niet overleven dus laten we gebruikmaken van de faciliteiten/infrastructuur die we hebben en die inzetten voor goede doeleinde en niet voor de vergane droom en strohalm klampen van persoonlijke winsten schrapen. Gasten uit andere provincies ook dringend verzoeken naar hun eigen huis te gaan en sluit FFS die grens !!
Nel (21-3-2020 om 10:27)
Sebastian je snapt het nog niet??!! Veiligheid gaat voor alles en ja vervelend voor de vaste gasten maar er zijn heel veel mensen en bedrijven de dupe van dit gebeuren!~Ook vaste gasten hebben een aandeel in het overwinnen van de corona! dus wegblijven.
Sebastian (20-3-2020 om 21:14)
Dan hoop ik toch op een huurverlaging voor de vaste gasten. Niet willen dat men als toerist naar Zeeland komt maar toch de volle huur voor een jaarplaats kasseren is namelijk schandalig!