Weerbericht:
Vannacht helder, overdag zonnig en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Lagere celstraffen voor overval Poolse supermarkt

Toegevoegd: 27-03-2020, 15.02 uur
Bij de overval raakte de eigenaar van de zaak ernstig gewond.
Bij de overval raakte de eigenaar van de zaak ernstig gewond.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft vrijdag in de zaak rond de gewelddadige overval vorig jaar op een Poolse supermarkt in Terneuzen lagere celstraffen opgelegd dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.


De 22-jarige A. H. uit Brakel kreeg een gevangenisstraf van drie jaar in plaats van de geëiste vier jaar opgelegd. Zijn vriend, de 24-jarige S. R. uit Malden, kreeg dertig maanden cel opgelegd. Tegen hem waren tien maanden méér geëist.

H .en R. werden ervan verdacht dat ze in de avond van 8 juni geprobeerd hadden een overval te plegen op de Poolse supermarkt aan het Arsenaalplein in Terneuzen. R. heeft bekend. Ondanks een overvloed aan bewijs blijft H. ontkennen.

Gemaskerd en gewapend met een vuurwapen en een mes kwamen de twee destijds met gebruik van een gestolen sleutel de supermarkt binnen. Ze liepen rechtsreeks naar de kassa. Vervolgens ontstond een vechtpartij tussen de eigenaar en de twee overvallers. Bij die vechtpartij liep de eigenaar messteken en de nodige klappen op. Een medewerker, die de eigenaar te hulp was gekomen, liep ook een steekwond op.

Dankzij camerabeelden kon R. kort na de overval in Arnhem worden aangehouden. H. werd niet lang daarna aangehouden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (28-3-2020 om 12:34)
Wanneer gaan ze nou eens stoppen met korting geven op de straffen van criminelen?? Ik wil ook korting als ik eens te hard gereden heb, maar dat kun je wel vergeten!
Willem (28-3-2020 om 07:56)
3 jaar cel voor zoiets, te triest voor woorden.Moedwillig iemand overvallen, en willens en wetens neersteken.Het leven van slachtoffers is erg goedkoop.3 jaar voor een bijna ontnomen leven.
sat (27-3-2020 om 16:14)
3 jaar voor de mesteken wanneer wordt dit abnormaal