Weerbericht:
Bewolkt en vooral in het zuiden (mot)regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Jongens spelen met luchtdrukwapens in bos Tholen

Toegevoegd: 02-05-2020, 23.11 uur
De politie heeft de wapens in beslag genomen. De politie kwam met meerdere voertuigen ter plaatse.
De politie heeft de wapens in beslag genomen.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Tim Koster

THOLEN - De politie is zaterdagavond massaal uitgerukt nadat er een melding was binnengekomen dat er een persoon met een vuurwapen in het bos rond zou lopen. Uiteindelijk bleek het te gaan om 5 jongens met luchtdrukwapens.

Na de melding rukte de politie met vele eenheden uit richting het bosgebied aan de Gemaalweg. De agenten droegen kogelwerende vesten en ook kwam een hondengeleider ter plaatse. In het bos werden uiteindelijk 5 jongens aangetroffen die met luchtdrukwapens aan het spelen waren. Volgens de politie waren de wapens niet van echt te onderscheiden.

De wapens zijn door de politie in beslag genomen en de jongens zijn thuisgebracht bij hun ouders. De politie heeft laten weten dat een straf voor het vijftal nog zal volgen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Grenzeloos gedrag (7-5-2020 om 13:43)
@ Mar, alleen wat normale grenzen zijn bepaal jij niet
Mar (4-5-2020 om 11:49)
@Zeeuw mag ik dat onzin noemen, ja, dat mag. Ik voel me op geen enkele manier in Nederland belemmerd in mijn doen en laten (binnen normale grenzen uiteraard) Maar dat zal wel aan mij liggen.
Mijn mening (4-5-2020 om 08:03)
Dat deden wij 30 jaar geleden ook, lekker op vogels schieten. Oude tijden gaan weer herleven. Lekker laten spelen.
Biggetje (4-5-2020 om 07:12)
Zeeuw, dat er nu niets meer mag komt doordat er veel geweld onder jongeren is. Ze lopen met messen te zwaaien bij een kleine woordenwisseling. En ook hoor en lees je ook wel dat ze een school binnen dringen en leerlingen neerschieten. Dus hoe snel kun je zien of het een echt of speelgoed wapen is. Dus niet zeuren over vroeger het is nu dat het gewoon niet meer kan.
Zeeuw (3-5-2020 om 20:21)
@Mar Ik zal nooit vertrekken, maar Nederland is het Nederland van aantal jaar geleden niet meer. Toen mocht nog van alles nu, mag niks meer maar moet je alles
K (3-5-2020 om 20:01)
Er zit weldegelijk verschil in airsoft en luchtdrukwapen zoals buksen, anders zou een paintball en zelfs een nerfguns vallen onder wapens. Ik vermoed dat het hier om airsof gaat, met een wapen speel je namenlijk niet. Hoewel beide legaal zijn mag je met deze wapens/speelgoed nooit zomaar op de openbare weg.