Weerbericht:
Meest droog en enkele opklaringen. Van het noordwesten uit regen
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Meer dan 25 positieve Coronatesten in Goes

Toegevoegd: 14-07-2020, 16.54 uur - Update: 08-03-2021, 13.07 uur
Meer dan 25 positieve Coronatesten in Goes
© Foto: HVZeeland.nl
Door: Tim Koster

GOES - De GGD Zeeland heeft laten weten dat sinds afgelopen vrijdag het aantal positieve Coronatesten weer oploopt. Inmiddels zijn er meer dan 25 nieuwe besmettingen vastgesteld. Het gaat volgens de GGD Zeeland voornamelijk om jongvolwassenen.


De GGD Zeeland heeft laten weten dat het actief bron- en contactonderzoek uitvoert, waarbij contacten van bevestigde patiënten laagdrempelig worden getest.  De GGD Zeeland meldt dat het merendeel bestaat uit jongvolwassenen. Het is nog niet bekend of het gaat om één of meerdere clusters. Dit betekent dat het bron- en contactonderzoek nog moet uitwijzen of de toename van het aantal besmettingen te herleiden is naar één of meerdere personen.

‘’De toename van het aantal besmettingen in Goes wordt vooral gevormd door jongvolwassenen. Deze groep heeft vaak slechts milde klachten, waardoor zij onvoldoende beseffen dat zij wel ouderen en zwakkeren kunnen aansteken die daarmee het risico lopen op een ziekenhuisopname.’’ Aldus de GGD Zeeland. De GGD Zeeland roept daarom alle jongeren met Corona gerelateerde klachten op om thuis te blijven en zich te laten testen.

Vragen over het Coronavirus?
Informatie hierover vind je op Thuisarts.nl. Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Dit kan via www.coronatest.nl of via het telefoonnummer 0800-1202. Veelgestelde vragen en antwoorden vind je bij het RIVM. Je kunt ook het landelijke informatienummer 0800-1351 bellen.

In ons nieuwsdossier vind je al onze berichten over het Coronavirus (COVID-19) terug.

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hatsjoe (14-7-2020 om 17:43)
Wat fijn dat de toeristen er weer zijn!! Goed voor de ondernemer ;) Genieten dit..
Oplossing #1 (14-7-2020 om 17:10)
Ben er klaar me, Iedereen die het heeft of in contact is geweest, of zelfs in de buurt gewoon een maand opsluiten. En niet van dat vrijwillige "doe ik toch lekker niet en ga lekker zuipen in de stad" maar met een enkelband of anders in een leegstaande gevangenis. Dat slappe zwakke weekdieren gedoe van die regering doet meer schade aan gezondheid en economie dan ons lief is. Sluit dus de zieke mensen op en niet de gezonde.
L. Eugen (14-7-2020 om 17:05)
Onzin, jong volwassenen kunnen het niet krijgen volgens rutte of zijn niet besmettelijk. Iemand liegt hier dus...
Cookie-instellingen beheren