Weerbericht:
Zon en stapelwolken en enkele buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte steekpartij Terneuzen voor de rechter

Toegevoegd: 31-07-2020, 21.29 uur
Het slachtoffer werd met een traumaheli naar een ziekenhuis in Gent gebracht.
Het slachtoffer werd met een traumaheli naar een ziekenhuis in Gent gebracht.
© Foto: Roland de Jong
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de 34-jarige E. B. uit Terneuzen is vrijdag in Middelburg een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijk celstraf van vier maanden en twee manden cel, die B. al heeft uitgezeten in zijn voorarrest, geëist.


B. wordt verdacht van een poging doodslag op de voormalige partner van zijn huidige vriendin. B. - een van nature rustige man - zat begin mei op straat de uitlaat van zijn tantes auto te repareren, toen plotseling de ex-partner voor zijn neus stond. Geheel uit het niets kreeg hij een trap tegen zijn hoofd en de ex nam de benen.

B. rende hem achterna en bij een bushokje vond de tweede confrontatie plaats. De beduidend grotere en sterkere ex haalde uit om kennelijk weer een flinke dreun uit te delen toen B. met een mes in zijn borst stak.

De ex werd met een traumaheli naar een ziekenhuis in Gent gebracht waar hij met spoed werd geopereerd. Volgens de raadsman van B. had zijn cliënt uit noodweer gehandeld. De uitspraak is over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Didi (3-8-2020 om 23:25)
Hij gaat hem achterna voor een tweede confrontatie(met een mes?) en dat is zelfverdediging? Best tegenstrijdig...
Ron (1-8-2020 om 10:57)
Uit noodweer had hij dus een wapen (mes) bij zich? Dat heet bij mij voorbedachte rade.
Cookie-instellingen beheren