Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Jongen (15) zonder rijbewijs negeert stopteken

Toegevoegd: 13-09-2020, 12.19 uur
Jongen (15) zonder rijbewijs negeert stopteken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

WESTKAPELLE - Een 15-jarige jongen uit Westkapelle is zaterdagmiddag op de Oude Zandweg aangehouden. Hij reed zonder rijbewijs op een brommer.


Een motoragent zag de jongen rijden op een bromfiets zonder kentekenplaat, bovendien had de verdachte geen helm op. Hij ging naast hem rijden en gaf hem een stopteken. De jongen negeerde dat en bleef doorrijden. Er ontstond een korte achtervolging waarbij de jongen de motoragent probeerde af te schudden.

Uiteindelijk kon de agent de jongen staande houden. Hij is daarop direct in de boeien geslagen. De bromfiets is in beslag genomen. De jongen is overgebracht naar het politiebureau. Hij heeft bekeuringen gehad voor het rijden zonder rijbewijs, negeren stopteken en het rijden over de groenstrook en is daarna in vrijheid gesteld. De bromfiets moest hij op het politiebureau achter laten.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750