Weerbericht:
Heldere nacht, in het noorden ook mist en laaghangende bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Meisje zonder rijbewijs moet snorfiets inleveren

Toegevoegd: 05-02-2021, 12.38 uur
Meisje zonder rijbewijs moet snorfiets inleveren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RENESSE - Een meisje dat gisteren in Renesse zonder rijbewijs op een snorfiets reed heeft haar vervoersmiddel moeten inleveren. Ze was namelijk recentelijk al voor een laatste keer gewaarschuwd dit niet meer te doen. Een ander meisje werd beboet.


Agenten zagen de meisjes rond 16.45 uur over de Laone in Renesse rijden. Zij hielden hen staande en controleerden of hun papieren wel in orde waren. Dat bleek niet het geval te zijn: allebei de meisjes hadden geen rijbewijs. Eén van de twee, een 17-jarige inwoonster van Renesse, bleek al vaker te zijn bekeurd voor dit feit.

“De laatste keer was ze gewaarschuwd dat haar snorfiets bij een volgende overtreding in beslag zou worden genomen. Dat was nog maar een paar weken geleden. Vandaag kwam dus het vervelende moment dat dit inderdaad gebeurde. De scooter is overgebracht naar het bureau en er zal overleg gepleegd worden met een officier van justitie over de verdere afhandeling van de zaak. De kans bestaat dat de scooter verbeurd verklaard gaat worden. Dat betekent dat de snorfiets wordt afgepakt en niet meer wordt teruggegeven aan de eigenaar”, zo vertelt de politie.

Het andere meisje, eveneens een 17-jarige inwoonster van Renesse, kreeg een bekeuring voor het rijden zonder rijbewijs.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nel (5-2-2021 om 15:35)
Hoezo vervelend moment, deze jongedame moet laren dat dit niet kan. Waar zijn die ouders, weten ze niet dat hun dochter zonder rijbewijs niet verzekerd is? En ze heeft al eerder bekeuringen mogen ontvangen. Maar ja de jeugd heeft het al zo moeilijk!!
Nel (5-2-2021 om 13:31)
Het vervelende moment"? Hoezo het wordt tijd dat de dame eens leert wat regels te zijn. Maar misschien is dat teveel gevraagd want schijnbaar hebben ze geen ouders die een oogje in het zeil houden en ze aanpakken als ze toch weer op snorfiets stappen. Of is dat teveel gevraagd? O ja de jeugd heeft het al zo moeilijk!!!
willem (5-2-2021 om 12:53)
prima--wie niet horen wil moet maar voelen snorfiets niet meer terug geven--ze luistert toch niet.
Cookie-instellingen beheren