Weerbericht:
Zwaar bewolkt en meest droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Bedreigde agent Terneuzen moest dienstwapen trekken

Toegevoegd: 06-09-2021, 11.17 uur
De bedreiging gebeurde bij de kruising van de Frederik van Eedenstraat met de Vijverhof.
De bedreiging gebeurde bij de kruising van de Frederik van Eedenstraat met de Vijverhof.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

TERNEUZEN - De agent die maandagochtend werd bedreigd heeft het dienstwapen getrokken om zichzelf te beschermen. Volgens de politie is er niet geschoten en wist de man te vluchten. De agenten zoeken nog steeds naar de inbreker.


De bedreiging gebeurde maandagochtend toen omstreeks 06.00 uur een getuige meldde dat hij geluiden hoorde uit een voormalig restaurant aan de Frederik van Eedenstraat in Terneuzen. Volgens de melder klonk het alsof er werd ingebroken. Ook zag de getuige een man bij het pand. Hij belde de politie en gaf het signalement door van de betreffende persoon.

Agenten gingen meteen ter plaatse en inspecteerden het gebouw. Bij die inspectie stond een van de agenten ineens oog in oog met een onbekende man. De man had een mes in zijn hand en bedreigde daarmee de agent. Die trok daarop het dienstwapen en waarschuwde een collega dat er iemand in het pand was.

De man wist vervolgens via een raam te ontkomen en kon niet meer achterhaald worden. Een hondengeleider is opgeroepen en heeft nog een zoekslag gemaakt. De politiehond vond wel een geurspoor van de man, maar kon de inbreker zelf niet meer vinden. Het is nog niet duidelijk of er ook iets is gestolen uit het leegstaande restaurant.

Door de politie werd een Burgernetbericht verspreid met daarin het signalement van de inbreker. Het zou gaan om een licht getinte man die tussen 20 en 30 jaar oud is. Verder zou hij ongeveer 1.65 meter lang zijn en heeft hij lang zwart steil haar, een snor en een sikje. Op het moment van de bedreiging droeg hij een petje. Volgens de politie sprak de man Engels. Vanwege de eerdere bedreiging met het mes verzoekt de politie met klem om de man niet zelf te benaderen en 112 te bellen. Wanneer mensen informatie hebben over de inbraak, dan worden zij opgeroepen om contact op te nemen met de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram goeree (7-9-2021 om 13:11)
kijk uit deze reacties blijkt wat ik al lang beweer .voor misdadigers is het hier lui lekker land .politie mag niets anders worden zij aangeklaagd ,rechters komen constant met veel te lage straffen enz .zo gaat alles naar de kloten en de gewone brave burgers zijn de dupe omdat er zo steeds meer criminelen naar hier komen .wanneer gaat dit nu eens veranderen heren rechters ?????
Ja-Ja (7-9-2021 om 13:01)
Politie. Wel stoer doen om personen die vreedzaam protesteren, tegen de griep, in elkaar slaan. Maar tegen boeven optreden doen ze niet.
Timsalabim (7-9-2021 om 11:44)
Haha ik lach om die al die stoere cowboys hier in de reacties; jullie kunnen nog niet eens een vuurwapen vasthouden laat staan af laten gaan….. Goed dat jullie geen agenten zijn; mijn god, dan zou Nederland pas echt verloederen! Jullie missen echt de verantwoordelijkheid die vereist is om met een vuurwapen te werken, dat kan je echt zien aan de manier van schrijven…. Lekker alles kapot schieten zeker wat je niet bevalt zeker? Maar zo werkt het niet
aanpakken dat tuig! (6-9-2021 om 22:34)
Pardon? Wat is dit voor raars? In zijn knieschijf schieten. Hij is fout. Hij moet luisteren naarhet gezag! Vindjet het gek dat dit land helemaal verloederd! Aanpak en discipline moet er komen!! Niet luisteren? wie niet horen wil moet maar voelen! Kom op zeg. Dat softe gedoe hier. Erger me kapot aan al die laksheid! Laat je tanden zien! Dan win je. Harde aanpak. Geen zachte! Dat is nodig dat blijkt zoveel maar weer. Pfftttt moe wordt je hier van. Waar worden ze op getraind zeg?? Tijd voor wilders in dit land! Aanpak dat missen we! Ik had geschoten in zijnpoot. Zeggen dat hij het mes had gegooid. Wint ie nooit. eerst checken voor camera.s Aanpakken dat tuig. Keihard. Dat ie weken thuis zit. Op eigen kosten! Geen uitkering of dergelijk! Pftt
QQLQ (6-9-2021 om 20:49)
Wat zijn het ook doetjes de sterke arm der wet, pistool versus mes ? neer knallen die kabouter, zal nu wel ergens rond hangen in de Vondelflat !
Kees (6-9-2021 om 19:02)
Ger Als de agent schiet moet hij een complete papier winkel invullen en word alles door de recherche uitgezocht of het wel rechtsgeldig is. Buiten dat als hij geraakt word kan en mag hij juridisch de agent aanklagen. En smartengeld eisen als het onnodig was om een licht vergrijp.. Het is nog niet zo makkelijk voor Nederlandse agenten. In België is het heel anders. Ik ben meer voor die aanpak. Eerst schieten dan vragen stellen.
Cookie-instellingen beheren