Weerbericht:
Enkele buien, geleidelijk droog en zonnige perioden
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Weggebruikers rijden zonder rijbewijs in Kapelle

Toegevoegd: 15-10-2021, 10.48 uur
Weggebruikers rijden zonder rijbewijs in Kapelle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KAPELLE - De wijkagenten van de gemeente Kapelle hebben donderdag in hun werkgebied twee personen bekeurd vanwege het rijden zonder geldig rijbewijs.


's Middags werd bij de Van der Biltlaan in Kapelle een 17-jarige bromfietser aan de kant gezet voor een verkeerscontrole. Tijdens deze controle bleek de jongeman niet in het bezit te zijn van een brommerrijbewijs. In de Stationsstraat in Kapelle werd 's avonds ook iemand betrapt op het rijden zonder geldig rijbewijs. Dit keer was volgens de wijkagenten sprake van een 32-jarige persoon die in een bestelauto reed.

Van de boete voor het rijden zonder rijbewijs kun je best een aantal rijlessen nemen. Rijd je op een bromfiets zonder dat je een bromfietsrijbewijs hebt, dan kost je dit namelijk 260 euro. Ben je jonger dan 16, dan wordt dit bedrag trouwens gehalveerd. Rijd je in een auto zonder rijbewijs, dan kost je dit 370 euro. Dit geldt ook als je rijbewijs langer dan een jaar verlopen is. Is je rijbewijs eerder al ingenomen, ga je toch rijden en wordt je betrapt? Dan resulteert dit in een boete van 400 euro.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (15-10-2021 om 22:46)
Mooie acties van onze wijkagenten. Doorgaan
Raggie (15-10-2021 om 14:00)
Waarom wordt er nooit meer bij gezet dat de verzekering niets uitkeert als je een ongeluk hebt zonder rijbewijs en jij dan ook geen verzekering meer krijgt met korting
Ron (15-10-2021 om 12:22)
Rjden terwijl het rijbewijs is ingenomen, is geen overtreding,maar een misdrijf. m.i. heb je dan naast de boete ook een strafblad.
Michel (15-10-2021 om 12:20)
Flink aanpakken die handel
Cookie-instellingen beheren