Weerbericht:
Perioden met zon en op de meeste plaatsen droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Airsoftwapens en illegaal vuurwerk in woning Kortgene

Toegevoegd: 04-12-2021, 07.25 uur
De aangetroffen airsoftwapens. De politie vond ook 5 kilo aan illegaal vuurwerk.
De aangetroffen airsoftwapens.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

KORTGENE - In een woning in Kortgene heeft de politie vrijdagavond zo’n 5 kilo aan illegaal vuurwerk gevonden. Ook werd een reeks airsoftwapens gevonden terwijl de eigenaar die vermoedelijk niet in zijn bezit mocht hebben.


In het kader van de aanhoudende reeks meldingen van vuurwerkoverlast in de Oosterschelderegio werd vrijdag extra toezicht gehouden In onder meer Heinkenszand, Krabbendijke en Zierikzee. “Als onderdeel van deze actie zijn we ook in een woning in Kortgene binnengetreden naar aanleiding van informatie”, zo vertelt de politie op Facebook.

Bij de doorzoeking in de woning werden in totaal 9 wapens aangetroffen die voor bedreiging/afdreiging geschikt zijn en daarom strafbaar zijn gesteld in de Wet wapens munitie. Het ging om airsoftwapens zijn alleen legaal zijn als je lid bent van de De Nederlandse Airsoft Sportbond.

In de woning vonden de agenten ook nog 5 kilo illegaal vuurwerk. De verdachte moet zich op een later moment bij de politie melden voor het afleggen van een verklaring.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cees (5-12-2021 om 17:21)
Mooie actie en complimenten politie.
VdVonck (4-12-2021 om 17:29)
Voor het gros van de airsoftwapens die hier zijn afgebeeld is een ID voldoende. Deze guns zijn alleen wat uitgebouwd met accessoires waardoor ze zwaarder lijken. Vast een andere reden waarom deze persoon ze niet in bezit mag hebben
Rembo (4-12-2021 om 14:58)
ik vind dat het vuurwerk in huis bewaren echt te gevaarlijk en dat moet echt verboden worden.. wat als het ineens ontploft?? maar ik kan toch wel duidelijk zien dat die airsoft wapens speelgoed zijn
Cookie-instellingen beheren