Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 20 km

2,5 Jaar voor neerschieten Kezban, tonnen schadevergoeding

Toegevoegd: 21-01-2022, 13.26 uur
De arrestatie van de verdachte destijds in het centrum van Middelburg.
De arrestatie van de verdachte destijds in het centrum van Middelburg.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige man die in de zomer van 2020 in Middelburg de toen 21-jarige Kezban Avci door het hoofd schoot heeft een gevangenisstraf van 2,5 jaar opgelegd gekregen. Hij moet ook een tonnen aan schadevergoeding betalen. De straf is fors lager dan de 12 jaar die het Openbaar Ministerie (OM) had geëist.


Op de bewuste 26 augustus 2020 was de verdachte samen met het slachtoffer aanwezig in de woning van het slachtoffer, gelegen aan de Burggang in het centrum van de stad. De veroordeelde G. E. speelde met zijn vuurwapen dat hij al een aantal maanden had en probeerde het wapen schoon te maken. Op een bepaald moment richtte hij het wapen in de richting van het slachtoffer, zonder te controleren of het wapen geladen was. Hij schoot het slachtoffer vervolgens door haar hoofd, zo heeft de rechtbank vastgesteld.

De rechtbank Zeeland-West-Brabant noemt het vandaag verbijsterend dat de verdachte zich na het geloste schot vervolgens niet om het slachtoffer heeft bekommerd. In plaats daarvan nam hij namelijk de telefoon van het slachtoffer mee en reed rond in een auto. Ondertussen schakelde hij geen hulp in. Pas na ruim twee uur, toen hij weer in de woning van het slachtoffer was, belde hij de hulpdiensten. "De rechtbank rekent dit de verdachte zeer zwaar aan", zo laat men weten middels een persbericht.

Dat de opgelegde straf van 2,5 jaar lager is dan de 12 jaar die de officier van justitie had geëist, komt omdat de rechtbank niet bewezen vindt dat er sprake is van een poging tot doodslag. "Het is volgens de rechtbank niet bewezen dat verdachte het schot opzettelijk heeft gelost met het doel om het slachtoffer te doden. Wel vindt de rechter dat de verdachte 'onaanvaardbare risico's' heeft genomen. De man bezat immers een vuurwapen waarmee hij speelde en dat hij schoonmaakte zonder zich te verdiepen in de voorzorgsmaatregelen die getroffen moeten worden om een ongeluk als dit te voorkomen", aldus een rechtbankwoordvoerder.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lio (21-1-2022 om 14:25)
Wat een stel laffe honden bij die rechtbank!! Zo'n vent komt er mee weg en over een paar jaar maakt hij weer een ander slachtoffer! Op Zo'n moment heeft het rechtssysteem gefaald en zou ik toch echt het hef in eigen handen nemen!!
Krommer (21-1-2022 om 14:01)
Tja, als op iemands hoofd richten en de trekker overhalen niet voldoende bewijs is dan is dit land echt stuk. Bezit en gebruik van een geladen vuurwapen, niet bekommeren om slachtoffer, blijkbaar is de rechter er gewend aan geraakt. Deze mevrouw heeft levenslang, daar gaat geld weinig aan veranderen.
Jacob (21-1-2022 om 13:59)
Als ik deze straf eis lees wordt Ik kots misselijk van zulke uitspraken. Schijnbaar is voor de rechter een mensen leven niets waard.
Anoniem (21-1-2022 om 13:53)
Onwerkelijk 2,5 jaar celstraf terwijl die een onschuldig meisje door het hoofd schiet. De eis was meer toepasselijker, waar zijn deze rechters mee bezig ?
bumper; (21-1-2022 om 13:53)
Rare gang van zaken, en ik zou zeker in hoger beroep gaan, een vuurwapen in bezit hebben is al een strafbaar feit, dan als een klein jongetje met dit wapen zitten spelen in het bijzijn van derden die hier schijnbaar geen verstand van hebben is het volgende punt, dan daarnaast meneer had geen vuurwapen vergunning, en dit wapen staat hoogst waarschijn lijk nergens geregistreerd al deze fijten met elkaar opgeteld verdiend hij een straf van minimaal vijf jaar. zijn dit de eerste uitbroedsels van die nieuwe in Den Haag, nou dan kunnen we onze borst natmaken, nog even en ga je de bak in omdat je aangifte doe tegen zo,n etterbak bumper:
Cookie-instellingen beheren