Weerbericht:
Wolkenvelden. In de namiddag (onweers)buien. Morgen een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie pakt step af en laat hem vernietigen

Toegevoegd: 23-01-2022, 15.53 uur
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
De eigenaresse was onlangs ook al gewezen op de geldende regels.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft op Walcheren een elektrische step afgenomen van een - zo bleek - hardleerse eigenaresse. Het vervoersmiddel zal worden vernietigd.


Een elektrische step (e-step) mag in Nederland niet zomaar de weg op. Het vervoersmiddel moet namelijk wel goedgekeurd zijn om op de openbare weg te mogen rijden. Mag een e-step de weg op, dan gelden er nog allerlei regels. Een elektrische step behoort immers tot de 'bijzondere bromfietsen' en heeft onder meer een voertuigidentificatienummer (VIN), verlichting en rode en witte/gele reflectoren nodig.

De bestuurder van een e-step heeft welliswaar geen rijbewijs nodig, deze moet wel 16 jaar of ouder zijn. Een helm, rijbewijs en kenteken zijn niet nodig maar de e-step moet wel worden verzekerd door wettelijke aansprakelijkheid (WA). Op de step moet ter bewijs een sticker van de verzekeraar worden geplakt. In het verkeer zijn er ook nog regels: men moet op het (brom)fietspad rijden tenzij dat er niet is, men moet zoveel mogelijk rechts rijden en steppen op de stoep is verboden.

In het geval bij de controle op Walcheren bleek de eigenaresse onlangs ook al te zijn beboet. Nu werd opnieuw een bekeuring uitgedeeld maar daar bleef het niet bij. De agenten besloten namelijk ook op de step in beslag te nemen. Het vervoersmiddel zal daarom vernietigd worden, zo meldt de politie via social media.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet Polletiek (24-1-2022 om 23:31)
Meer burocratie voor de gewone burger ja, maar voor de kapitalisten niet! typisch Nederland en daar doen die opsporingsambtenaren als domme robotten aan mee!
Ronald (24-1-2022 om 23:25)
Alsof er geen ernstiger dingen gebeuren. Vrij bizar om deze step te laten vernietigen. Er zijn tal van lui die regelmatig bezopen achter het stuur kruipen en zelfs mensen dodelijk aan rijden of zeer zwaar verwonden. Laten ze die eens keihard aanpakken!
Kees (24-1-2022 om 17:43)
Terecht dat een E-step die levensgevaarlijk is niet zomaar de weg op mag. Alle motorvoertuigen en een E-step is een motorvoertuig moeten aan diverse eisen voldoen. Een E-step haalt snelheden van ruim 25 km per uur .WA verzekerd en dus een verzekeringsplaatje En de zelfde eisen als een E-bike. Dus spatborden deugdelijke remmen, reflectoren en verlichting. En goedgekeurd door de RDW. Klopt dit allemaal niet dan is de step illegaal
Emergo (24-1-2022 om 16:06)
@Zeeuw lees eerst eens wat voor dat je kommentaar geeft. Een e step mag pas de weg op wanneer dar ding is toegelaten als "bijzondere bromfiets" door de RDW; er moet dan een kenteken op en hij moet verzekerd zijn.
jan (24-1-2022 om 14:59)
in alle landen om ons heen kan je ze overal op straat huren. middels een app. en een sticker van een verzekeraar? wie heeft dat bedacht?? die bestaat helemaal niet
zeeuw (24-1-2022 om 14:39)
wat is het verschil tussen een e-step en een e-bike? helemaal niets ! beiden hebben een hulpmotor, verlichting , fatsoenlijke rem, en reflectoren... en maken gebruik van een hulpmotor, een e-step moet op eigen kracht 5km/u rijden voordat de hulpmotor bij springt.... dus politie, pak de e-bikes ook aan dan !
Cookie-instellingen beheren