Weerbericht:
Plaatselijk mist. Overdag zonnige perioden. Vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Straf voor overval Zierikzee valt hoger uit

Toegevoegd: 04-03-2022, 16.45 uur
Onderzoek bij de overvallen woning eind augustus 2019.
Onderzoek bij de overvallen woning eind augustus 2019.
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Voor een gewapende overval op een woning in Zierikzee op 31 augustus 2019 en een eerdere inbraak in Zonnemaire heeft de rechtbank in Middelburg vrijdag de 21-jarige J. S. uit Zierikzee een beduidend zwaardere straf opgelegd dan het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Tegen de andere verdachten werd gevonnist conform de eis.


De rechtbank veroordeelde S. tot twee jaar cel in plaats van een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke straf van zeven maanden 'zitten' en een celstraf gelijk aan het voorarrest (drie maanden). Zijn plaatsgenoot H. el A.(21) werd wel conform de eis veroordeeld. Hij kreeg een celstraf van twee jaar opgelegd. De derde verdachte, C. R., tegen wie drie maanden cel (voorarrest), 240 uur taakstraf en vier maanden voorwaardelijk was geëist, kreeg ook dezelfde straf opgelegd als was geëist.

S. kreeg een zwaardere straf opgelegd, omdat de rechtbank onder meer tot het oordeel kwam dat S. een groter aandeel in de zaken heeft gehad dan in eerste instantie werd aangenomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren