Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Voor tonnen schade bij forse brand Goes

Toegevoegd: 16-01-2001, 23.59 uur
Door: Provinciale Zeeuwse Courant
GOES - In het bedrijf Timesavers aan de Fruitlaan heeft dinsdagmiddag een grote brand gewoed. De brand begon in een spuitcabine. Omdat er gevaarlijke stoffen zouden kunnen vrijkomen, rukte de brandweer met vier bluswagens en een kraanwagen uit en kwam burgemeester D.J. van der Zaag ter plekke polshoogte nemen. Timesavers produceert schuur- en slijpmachines.

Omstreeks vier uur kwam de melding bij de brandweer in Goes binnen. Die was binnen enkele minuten ter plaatse. In samenwerking met de politie werd een gedeelte van de Fruitlaan afgezet. De bewoners van de huizen pal naast het bedrijf werd verzocht binnen te blijven.

Op de onheilsplek stond een ambulance klaar om eventuele slachtoffers te verzorgen. Op het tijdstip van de brand waren ongeveer honderd mensen in het gebouw werkzaam, maar het ambulancepersoneel hoefde niemand te hulp te komen. Toen de hulpdiensten arriveerden was het gebouw al geheel ontruimd. Na een uur blussen kon de brandweer kon het sein brandmeester geven.

Tijdens de bluswerkzaamheden wist de brandweer een verfopslagplaats, vlak naast de spuitcabine, te isoleren. Zo werden explosiegevaar en het vrijkomen van schadelijke stoffen voorkomen. Een speciaal meetteam dat de omgeving werd ingestuurd om schadelijke stoffen op te sporen, bespeurde niets.

Rook
Hoofdinkoper R. van der Wal van Timesavers was op het moment dat de brand uitbrak aan het werk in een nabijgelegen pand van Timesavers. ,,We zagen een rookpluim uit het dak stijgen``, vertelt hij. ,,Ik ging naar de werkplaats en zag dat de spuitcabine in lichterlaaie stond. Er ontstond een paniekerig sfeertje, omdat overal verf en vernis stond. Er zijn ook wel wat kleine explosies geweest, maar achteraf viel het allemaal heel erg mee. Iedereen stond in een mum van tijd buiten.``

Van der Wal noemt de brand `een klein drama` voor het bedrijf. ,,Het had ook anders kunnen aflopen. We zijn er allemaal heelhuids vanaf gekomen, moet je maar denken. Volgens mij valt de schade mee. De spuitcabine is geheel verwoest en ook de omgeving van de cabine heeft schade geleden, maar voor de rest hebben we voornamelijk te maken met veel roet- en rookschade. Het schoonmaakteam staat al op de stoep om de alles op te ruimen.

Tonnen
Officier van dienst P. van Dijk van de brandweer denkt dat Van der Wal de schade iets te rooskleurig inschat. ,,Toen wij arriveerden stond de hele werkplaats zwart van de rook. Je zag geen hand voor ogen. Ook het dak boven de spuitcabine is losgekomen. Daarnaast ligt het bedrijf waarschijnlijk enkele dagen stil. Ik ben geen expert, maar zoiets kan in de tonnen lopen.``

De Fruitlaan was tot zeven uur `s avonds afgesloten voor verkeer. Nablussen en het ventileren van de werkplaats namen in totaal enkele uren in beslag. Over de precieze oorzaak van de brand is nog niets bekend

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren