Weerbericht:
In de ochtend enkele buien. Morgen meer zon en droog
Verkeersinformatie:
Geen files

Taakstraf en cel verdachten overval tankstation Oostburg geëist

Toegevoegd: 28-04-2022, 20.42 uur
Taakstraf en cel verdachten overval tankstation Oostburg geëist
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Eugène Harthoorn

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft donderdag tegen de 20-jarige R. M. uit Veere en de 19-jarige J. S. elke een taakstraf van 140 uur plus celstraffen van 16 en 50 dagen geëist. De twee worden verdacht van een poging overval op het Esso-tankstation in Oostburg


De twee, waarvan M. erkende op de uitkijk te hebben gestaan en S. die alles ontkende worden ervan verdacht dat ze in de avond van 26 november 2020 een poging hadden gedaan om het Esso-tankstation in Oostburg te overvallen. Geen geld, maar sloffen sigaretten. Op het moment dat de medewerkster bezig was de zaak te sluiten, stoof S. op haar af en duwde haar weg. De vrouw kwam te vallen en liep een hoofdwond en een kneuzing op.

Een voorbijganger maakte een eind aan de activiteiten van S. door hem met een tas op zijn hoofd te slaan. Vervolgens renden de twee weg en werden enkele dagen later aangehouden. S. wist van niets. Die was met M. een stukje gaan rijden en had hem in Oostburg afgezet. S. reed richting Retranchement om daar een jarige vriendin te verrassen. Daar aankomen deed hij niet, want hij belandde met zijn auto in de sloot. En dus, zo was de redenering van de advocaat, omstreeks dezelfde tijd vond de overval plaats en had S. dus een alibi. Echter, de politie had de route nagereden, goed op de klok gekeken en uitgerekend dat S. best die mislukte overval  had kunnen plegen om vervolgens te eindigen in de sloot. M.was spraakzamer. Die erkende dat hij op de uitkijk had gestaan en dat het niet zijn plan maar het plan van S. was geweest.

De celstraffen zijn gelijk aan het voorarrest. Daarnaast kregen ze een voorwaardelijke gevangenisstraf van 310  en 344 dagen te horen. De uitspraak zal over twee weken plaatsvinden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren