Weerbericht:
Veel zon en droog
Verkeersinformatie:
58 files van totaal 224 km

Verdachte dodelijk misdrijf Vlissingen is verdachte schietpartij Alblasserdam

Toegevoegd: 06-05-2022, 18.00 uur - Update: 06-05-2022, 19.51 uur
De man die twee personen dood schoot, wordt ook verdacht van het dodelijke misdrijf in Vlissingen.
De man die twee personen dood schoot, wordt ook verdacht van het dodelijke misdrijf in Vlissingen.
© Foto: Remi Mesu
Door: Remi Mesu

VLISSINGEN - De verdachte die vrijdag in Alblasserdam is aangehouden voor de schietpartij waarbij twee personen werden gedood, wordt ook als verdachte gezien bij het dodelijke misdrijf in Vlissingen. Dat liet het Openbaar Ministerie (OM) vrijdag tijdens een persconferentie weten.


De politie hield de 38-jarige man uit Oud-Alblas kort na de schietpartij die vrijdag in Alblasserdam plaatsvond aan. Op een zorgboerderij in de Zuid-Hollandse plaats zou de verdachte twee mensen hebben doodgeschoten. De slachtoffers betreffen een 34-jarige vrouw uit Alblasserdam en een 16-jarig meisje uit Dordrecht. Een jongen van 12 jaar uit Hendrik-Ido-Ambacht en een vrouw van 20 uit Alblasserdam zijn volgens de politie zwaargewond geraakt. 

Vlak na de schietpartij werd de man aangehouden in een park in Alblasserdam. Daarbij werd het vuurwapen in beslag genomen. Volgens het OM heeft de verdachte een aantal jaren terug zelf als cliënt verbleven op de zorgboerderij. Hij stond bekend als een overlastgevend persoon maar had geen strafblad. Volgens het OM is zeker dat de man alleen handelde.

Kort na de arrestatie bleek dat de politie uit de regio Zeeland-West-Brabant naar hem op zoek was in verband met het dodelijke misdrijf in Vlissingen. De verdachte kwam volgens het OM gisteravond al bij de recherche in beeld. Daarop werd besloten met alle urgentie de man op te sporen, maar hij bleek voortvluchtig. Volgens Hugo Hillenaar, hoofdofficier van justitie, wordt er nu samengewerkt door de recherches van de regio Zeeland-West Brabant en de regio Rotterdam in het onderzoek. Zo vinden er momenteel huiszoekingen plaats op locaties waar hij in het verleden heeft verbleven.

Het OM laat weten dat de dode man die in zijn Vlissingse winkel werd gevonden, overduidelijk door een misdrijf om het leven is gekomen. "De politie kreeg woensdagavond rond 20.30 uur een melding dat de man nog niet thuis was. Agenten gingen naar de winkel en vonden de dode man. Gezien de omstandigheden werd aangenomen dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen. Onmiddellijk werd een team grootschalig rechercheonderzoek opgestart", zo meldt de politie in een persbericht.

De hoofdofficier van justitie kon tijdens de persconferentie nog niet zeggen of er in Vlissingen ook sprake was van een schietpartij. Het slachtoffer van het misdrijf in Vlissingen is volgens de politie een schoenmaker. Met zijn zaak 'Mijn Schoenmaker' aan de Sint Jacobsstraat stond hij sinds 2 januari 2020 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het 60-jarige slachtoffer runde ook de Zeeuwse Slipper Factory, zo meldt de politie.

Eerder had de man een schoenenzaak in het Middelburgse winkelcentrum Dauwendaele. Die zaak ging dicht nadat de man werd veroordeeld voor seksueel misbruik. Op 13 februari 2014 kreeg de man een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk opgelegd. Ook moest hij een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer, zijn minderjarige zoon. Als achtergrond van zijn handelen zei hij destijds te hebben geworsteld met zijn homoseksuele gevoelens. Die waren in zijn geloofsgemeenschap onbespreekbaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (8-5-2022 om 18:27)
Misschien, waarschijnlijk. Enige reden aan het slachyoffer de dader kende ?? Onnozele reactie.
Ik (7-5-2022 om 12:20)
Het was misschien een zoon van die viespeuk, die hem jarenlang misbruikt heeft. Hij is waarschijnlijk zo te grazen genomen in z,n leven dat hij dit daarom gedaan heeft.
Cookie-instellingen beheren