Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

OM in hoger beroep tegen levenslange celstraf voor schutter Vlissingen

Toegevoegd: 21-07-2023, 14.52 uur
De politie deed op 4 mei vorig uitgebreid onderzoek bij het pand van de vermoorde schoenmaker.
De politie deed op 4 mei vorig uitgebreid onderzoek bij het pand van de vermoorde schoenmaker.
© Foto: Roland de Jong
Door: Eugène Harthoorn

VLISSINGEN - Het Openbaar Ministerie gaat in hoger beroep tegen de door de Rotterdamse rechtbank opgelegde levenslange gevangenisstraf voor een man van 39 uit Oud-Alblas. De man doodde op 4 mei vorig jaar in Vlissingen een schoenmaker en een twee dagen later schoot hij twee vrouwen dood op een zorgboerderij in Alblasserdam.


Gedurende het onderzoek naar de gebeurtenissen in Vlissingen en Alblasserdam is de man uitgebreid psychiatrisch onderzocht. Deskundigen van het Pieter Baan Centrum (PBC) constateerden dat de schutter aan meerdere stoornissen lijdt. Het OM eiste naast een gevangenisstraf van 30 jaar daarom ook Tbs met dwangverpleging om zoveel mogelijk regie te houden op de behandeling en de vrijheden van de verdachte.

Het opleggen van een Tbs-maatregel was ook geadviseerd door de deskundigen van het PBC die de schutter uitgebreid hebben geobserveerd en onderzocht. De rechtbank heeft in het vonnis uitgebreid uiteengezet waarom een combinatievonnis zoals door de officieren geëist niet past, maar doet dat zonder deskundigen op dit punt te raadplegen. Ook hebben de officieren van justitie, de verdediging en de raadslieden van de slachtoffers en nabestaanden zich op dit punt niet kunnen uitlaten. Datzelfde geldt voor de conclusie van de rechtbank over de toerekeningsvatbaarheid. Dat is voor het Openbaar Ministerie reden om hoger beroep in te stellen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Emergo (22-7-2023 om 12:05)
@Willem @Ewa Stem op de partij die de doodstraf in het "vaandel" heeft. Het is wel een besmeurd engerafeld vaandel.
Drica (22-7-2023 om 09:37)
Een gezegde: Heden ik, morgen jij maar mijn dagboek is nog niet volgeschreven. Letwel, Ik ben het eens met de opgelegde straf door de werknemers van Vrouwe Justitia! Ik zal er niet van afwijken en andere opties opperen want morgen kan ik als leek in strafopleggingen veroordeeld worden of een naaste en dam?
willem (22-7-2023 om 05:37)
Bewezen daden--uitspraak terecht MAAR: levenslang is een enorme aanslag op ons belastinggeld. Beter voor de dader en de maatschapij om hem pijnloos te laten inslapen--middelen genoeg om dat te kunnen doen.
Ewa (21-7-2023 om 20:11)
Levenslang Ewa stoel geven of dodelijke injectie stelleltjes softies...
Ad Jonkers (21-7-2023 om 17:09)
Zeer verklaarbaar dat het OM hier in hoger beroep gaat. Dit monster mag absoluut nooit meer de maatschappij in!
Meisje (21-7-2023 om 15:33)
Sorry hoor, maar blijf het jammer vinden dat (let wel: bewezen!!) daders rechten hebben. Het OM moet zich achter de oren krabben. Laat m maar lekker zitten (wel jammer dat de hele maatschappij ervoor moet dokken)
Cookie-instellingen beheren