Weerbericht:
Overwegend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 10 km

Rijontzegging en taakstraf geëist tegen motorrijder

Toegevoegd: 23-09-2022, 22.19 uur
Rijontzegging en taakstraf geëist tegen motorrijder
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Remi Mesu

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie in Middelburg heeft vrijdag tegen de 40-jarige Vlissinger T. R. een rijontzegging van dertig maanden, een voorwaardelijk celstraf van twee maanden en een taakstraf van 240 uur geëist. R. zou met een motor een 5-jarig meisje hebben aangereden.


Op 8 mei 2020, na afloop van een uitvaart, kwam een groep jongeren met scootertjes en motoren nog even bijeen in Oost-Souburg. Dat zou gepaard zijn gegaan met het nodige kabaal en stoerdoenerij. R., daar ook aanwezig, vroeg een van zijn vrienden of hij eens even op diens motor mocht rijden.

Dat kon waarna R. de motor startte om 500 meter verder een 5-jarige meisje dat met haar fiets de bocht doorkwam en op zijn weghelft reed aan te rijden. Het meisje brak daarbij haar been en R. kwam ook zelf met motor ten val. Toen hij opstond en het meisje wilde helpen, werd hem verzocht of geadviseerd weg te gaan. Daarna raakte hij in paniek en vertrok dan ook. Later meldde hij zich bij de politie. Daarbij bleek dat hij onder invloed was geweest van drank en drugs.

 

De rechter doet uitspraak in deze zaak op 7 oktober 2022.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren