Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files
-->

Hond verjaagt overvallers in Oost-Souburg

Toegevoegd: 23-12-2022, 10.46 uur
Hond verjaagt overvallers in Oost-Souburg
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

OOST-SOUBURG - Een hond heeft donderdagavond de daders weggejaagd van een woningoverval in Oost-Souburg. Dat meldt de politie.


Drie mannen probeerden volgens de politie rond 22.00 uur een woning aan de Ahornstraat te overvallen. "Ze drongen de woning binnen en er ontstond een worsteling met de bewoonster. De hond kwam het baasje te hulp en de drie mannen gingen er vandoor, gevolgd door de hond. Het dier kwam even later terug en bleek gewond te zijn geraakt. De hond moest worden nagekeken door een dierenarts", zo vertelt de politie.

Na het incident werd de politie gewaarschuwd. De daders zijn niet meer aangetroffen. De politie doet onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden.

-->

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (27-12-2022 om 11:34)
amstafs--er zijn geen betere vrienden. en maar roepen dat ze gevaarlijk zijn en veboden moeten worden. geef mij maar een amstaf of 1 van die o zo "gevaarlijke" dieren.--daar kun je op vertrouwen. sterkte voor de hond en baasje. hoop dat die overvalles heen veel bijtwonden hebben. en sluit ze maar een paar maanden op.
optimist (24-12-2022 om 15:52)
Vandaag de dag linke soep om de deur nog open te doen als het donker is. Bij mij blijft hij sowieso dicht. Is het een bekende die binnen wil, dan kan hij/zij eerst even een telefoontje doen. Beterschap voor hondje, sterkte voor bazinnetje, en wat mij betreft 50 stokslagen voor de 3 lafaards.
uhh (24-12-2022 om 15:28)
uhhhh Waar zijn nu die mensen die moord en brand gillen als er `stafford` geschreven ? Die dat soort honden wilt verbieden? (ik heb niets tegen staffords) maar het valt gewoon op. Cynthia, Ik hoop dat je hond er snel bovenop komt. Fijn zo,n gedachte dat je hond voor je op komt. Verwen hem of haar maar lekker. Nu hopen dat die lamstralen zo snel mogelijk in torentijd zitten.
pannekoek (24-12-2022 om 14:56)
deze mannen zijn geen mannen echte mannen werken voor dr poen om een kerstcadeautje te kunnen kopen voor paps of mams. stel trieste klootzakjes zijn het waarvan elk vingerkootje van elke vinger op 2 plaatsen gebroken moet worden voor deze aktie. het beessie verdient een lintje voor deze heldendaad. mogen de daders n lekker stukje bil missen zal lekker zitten de komende tijd
Rob (24-12-2022 om 11:45)
Ik hoop dat die eikels flink in hun donder gegrepen zijn. En hoop ook dat het een grote hond was met flink wat bijtkracht. Beterschap voor de held in kwestie en Cynthia veel sterkte bij de verwerking van zoiets als dit.
jan uit Vlissingen (24-12-2022 om 10:59)
@Cynthia D., je hebt een toppertje van een hond en ja die zielige en kansloze figuren zullen al in het vizier zijn, ben alleen bang dat er van enige straf geen sprake zal zijn i.v.m. zogenaamde zielige en getraumatiseerde (fiets zonder zijwieltjes, blauwe brandweerauto e.d.) jeugd.
Cookie-instellingen beheren