Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Verdachte lek steken band politieauto aangehouden na bedreiging

Toegevoegd: 15-01-2023, 11.25 uur
Verdachte lek steken band politieauto aangehouden na bedreiging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Reinoud Hiemstra

YERSEKE - In Kruiningen hebben agenten zaterdagavond geprobeerd een auto te controleren. De automobilist ging er vandoor, maar kon later alsnog worden aangehouden. Ondertussen had hij een band van een politieauto lek gestoken.


De politieagenten probeerde rond 22.30 uur de auto te controleren. De automobilist ging er echter vandoor. Enige tijd later werd zijn auto aangetroffen op de Meerpaalweg in Kruiningen. Het rijbewijs van de jongeman bleek naast de auto te liggen. Hierop zijn de agenten naar de woning van de tenaamgestelde gegaan en hebben daar een gesprek gehad met zijn ouders. Met hen werd afgesproken dat wanneer hun zoon terug zou komen, hij zich zou melden op het politiebureau. Tijdens dit gesprek ging het alarm van de dienstauto af, waarna de agenten ontdekten dat hun band was lek gestoken. Dit was door de wegenwacht snel weer opgelost.

Terwijl dit alles gaande was, kwam er een melding binnen bij de agenten dat er een bedreiging had plaatsgevonden in Yerseke. Zij reden naar de opgegeven locatie en arresteerden daar de verdachte, een 21-jarige man uit Kruiningen. Hij werd overgebracht naar het politiecellencomplex. De man bleek de eigenaar van het eerdergenoemde voertuig te zijn.

Getuigen hadden verklaard dat de man heel stoer vertelde dat hij net de band van een politieauto had lek gestoken. Zijn maatjes vonden dit niet zo stoer  als hijzelf en lazen hem vervolgens de les, zo meldt de politie. De discussie was kennelijk zo hoog opgelopen dat de 21-jarige man het nodig vond hen met een mes te bedreigen.

"Getuigen legden verklaringen af bij de politie en degene die bedreigd was met het mes deed aangifte. Ook de politie deed aangifte van vernieling van de dienstauto. Het mes is door agenten in beslag genomen. De 21-jarige verdachte zit nog vast en wordt zondag gehoord door rechercheurs", zo laat de politie weten.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Michel (16-1-2023 om 14:41)
Deze leegloper een paar maanden vastzetten.
Cookie-instellingen beheren