Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
35 files van totaal 155 km

12 Jaar cel geëist vanwege fatale schietpartij Goes

Toegevoegd: 27-04-2023, 08.47 uur
De schietpartij vond eind januari vorig jaar plaats.
De schietpartij vond eind januari vorig jaar plaats.
© Foto: Roland de Jong
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen zowel de 25-jarige Middelburger Akash H. als de 22-jarige Luay J., eveneens uit Middelburg, zijn woensdag celstraffen van twaalf jaar geëist. De zaak - medeplegen doodslag - tegen de beide mannen diende voor de rechtbank in Middelburg.


Het duo wordt ervan verdacht in de late uren van 27 januari van dit jaar de toen 24-jarige Goesenaar Onar Baglan door een pistoolschot om het leven te hebben gebracht. Het slachtoffer werd zwaargewond bij het Admiraal De Ruyterziekenhuis afgeleverd maar kwam kort daarna te overlijden.

De achtergrond van het noodlottige voorval "ging eigenlijk nergens over", zei J. woensdag. Hij had een relatie met de zus van het slachtoffer en stuurde op enig moment (al dan geen fake)foto's van kinky.nl naar haar. De ex stuurde het naar haar zus en die op haar beurt weer naar B. Van dat laatste was J. niet op de hoogte. B. werd kwaad en 'nodigde' J. uit om een en ander uit te praten.

Op de parkeerplaats bij sportpark Het Schenge aan het Geldeloozepad troffen de twee elkaar en binnen de kortste keren kreeg J. een pak slaag. Kennelijk voor de zekerheid had J. zijn vriend H. mee genomen. H. had een vuurwapen bij zich, zag de aframmeling en toen Balgan wegliep schoot H. hem in de rug en nek. In de rechtbank verklaarde H. niet gericht te hebben geschoten.

Volgens Openbaar Ministerie (OM) zou J. opdracht tot schieten hebben gegeven. Dat was tenminste verklaard door één van de vrienden van B., die met hem mee waren gegaan. Volgens die getuige zou J. hebben geroepen 'schiet hem!!'. Andere getuigen verklaarden niets te hebben gehoord. Het hele voorval speelde zich af binnen 24 seconden.

H. werd twee weken na het voorval in Souburg door een arrestatieteam aangehouden. L., die naar Dubai was vertrokken, meldde zich medio mei bij de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
VdVonck (27-4-2023 om 20:38)
De strafmaat is belachelijk, eens. Maar laten we wel wezen, dit gezelschap sprak op een afgelegen locatie af om 'een en ander uit te praten' We weten allemaal wat dat betekent. Wanneer mijn zusje dit zou overkomen zou ik met haar naar de Politie stappen om hen eerst een poging te laten doen. Dat is hoe het hoort te gaan. B was in deze kwestie niet eens een partij. Zijn zussen hadden ook kunnen indenken hoe hij zou handelen na zo'n bericht. Ontzettend triest dat het zo gelopen is maar het zelf 'oplossen' van zaken loopt meestal verkeerd af voor iemand.
Klaas vaak (27-4-2023 om 20:19)
@bussy, 12 jaar in een donker hol zou beter zijn voor dit soort mafkezen. Mijns inziens zouden alle betrokkenen opgesloten mogen worden of in een heropvoeding kamp.
Jumbo (27-4-2023 om 19:23)
#klets , bedankt voor je info . Las het inderdaad , veranderd in 2021. Max 2 jaar er af tegenwoordig , goede zaak ., maar nog absurd Over 10 jaar komen deze pareltjes dan weer onze maatschappij versterken
Klets (27-4-2023 om 17:34)
Dat geldt al een tijdje niet meer hoor Jumbo. De standaard aftrek is reeds verleden tijd, 12 jaar is 12 jaar, wat föcking lang is als je het zou spiegelen naar je eigen leven rond die leeftijd. Gezemel over hotel en te lage straffen is echt kolder. Beter maken we ons wat meer druk hoe we ze weer fatsoenlijk terug in de maatschappij krijgen, want de nor blijkt een verkeerde leerschool voor velen. In die optiek, naast de overige maatschappelijke kosten en lasten, zowel als de altijd durende hang naar 'genoegdoening', is het mijn inziens zinvoller te strijden voor invoering van de doodstraf. Maarja, wie ben ik, doe mij maar het bewezen Scandinavische model en maak er een meer 'echt hotel' van, ipv Amerikaanse praktijken na te streven.
Jumbo (27-4-2023 om 13:40)
En met goed gedrag of gespeeld goed gedrag hoef je van die 12 jaar er maar 8 te zitten , Dus effectief krijg je in Nederland maar 8 jaar voor een moord .
bram goeree (27-4-2023 om 13:31)
ben het volkomen met Jacobus eens .door zulke idiote straffen tiert de misdaad steeds weliger .rechters luister eens wat meer naar de samenleving .die zijn dit softe gedoe al lang beu
Cookie-instellingen beheren