Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 10 km

Overvallers Goes waren uit op Rolex-horloge

Toegevoegd: 22-11-2023, 10.10 uur
De daders gingen er onder meer vandoor met dit horloge. De daders reden vermoedelijk in dit voertuig.
De daders gingen er onder meer vandoor met dit horloge.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant / HVZeeland.nl
Door: Roland de Jong

GOES - Het trio dat deze zomer in Goes een gewapende woningoverval pleegde, was uit op het Rolex-horloge van één van de slachtoffers. Dat is duidelijk geworden in de uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht gisteravond. Eén van de slachtoffers, Tom de Koning, vertelde in het programma dat één van de daders aangaf diens horologe te hebben gezien op social media en eiste het sieraad meteen na binnenkomst op.


De bewoners van het huis aan de Ravelijn de Groene Jager werden in de nacht van donderdag 22 op vrijdag 23 juni wakker. Volgens De Koning, in de uitzending nog steeds zichtbaar onde de indruk van de beroving, was het eerste wat hij zag een grote man die een pistool op hem gericht hield. "Het eerste wat hij zei: ik heb je horologe op Instagram gezien. Waar is je rolex?"

Er volgde een handgemeen waarbij de slachtoffers mishandeld werden. Naast de Rolex Submariner namen de overvallers ook enkele armbanden mee. De bewoners werden op bed vastgebonden maar zij wisten even later buurtbewoners te alarmeren waarna rond 03.20 uur de politie werd gewaarschuwd.

De politie toonde in het programma camerabeelden van de drie vermoedelijke daders. Ook werd een kleine auto, vermoedelijk een Ford Fiesta, gezien in de buurt van het adres van de slachtoffers. De auto miste de wieldop rechtsachter. Twee van de daders hadden een donkere huidskleur en was redelijk lang. De ander had een lichtgetinte huid en was duidelijk een stuk kleiner. De man die heeft gesproken, deed dat in accentloos Nederlands, zo meldt de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Smeerkees (22-11-2023 om 21:05)
Horloge dan maar in de kast laten Fbwhuut? of is het pure jaloezie die bij je spreekt? Hadden deze daders eens in Dubai moeten doen, zit je de rest van je leven vast, of je wordt als je een tijdelijke status of verblijfsvergunning als Europeaan of whatever hebt zonder pardon inclusief familie retour gestuurd. Straffen in NL blijven lachwekkend, daarmee zal dit nooit ophouden.
Jo de Koeck (22-11-2023 om 17:19)
Opvallend dst bij opsporing verzocht bij nagenoeg elke misdaad dezelfde soort figuren op je scherm verschijnen. Misschien moet Nederland dit soort criminelen harder aanpakken, ongeacht afkomst, of de Nederlandse Staat aansprakelijk stellen. Je mag het horloge dragen wat je wilt in een 'normaal' land maar normaal is hier niet meer de leus.
Fbwhuut (22-11-2023 om 12:54)
Alles moet ook altijd maar op FB of Insta....waarom? Dik doen?
VdVonck (22-11-2023 om 11:17)
Bijzonder dat de politie zich hier zo ontzettend voor inzet. Camerabeelden bekijken uit andere wijken etc, alles voor een horloge dat vergoedt wordt door de verzekering. Ben zelf voor duizenden euro's opgelicht, alles aangeleverd en je krijgt nog niet eens een reactie op je aangifte. De politie weet ook dondersgoed wie er in de getoonde auto reed en waar ze deze slungel kunnen vinden. Typisch Goes, voorkeursbehandeling voor eigen personeel. Kan me voorstellen dat de mensen denken, dikke vinger mijn tips krijgen ze niet.
Cookie-instellingen beheren