Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 15 km

Jongetje (5) verdachte in onderzoek Vlissingen

Toegevoegd: 13-10-2008, 17.10 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De politie heeft met de aanhouding van 13 verdachten een onderzoek naar diverse vernielingen en inbraken in Vlissingen grotendeels afgerond.


Op 25 juli startte de politie en onderzoek nadat diverse ruiten waren vernield en ook diverse malen snoep en frisdrank was ontvreemd uit wijkgebouwen in het Vlissings middengebied, waar onder meer de Bonedijkestraat onder valt.

De 13 verdachten die zijn aangehouden zijn allen minderjarig en varieren sterk in leeftijd. De jongste verdachte was 5 jaar oud, de oudste 16. Ze zijn afkomstig uit Oost-Souburg en Vlissingen.

 
 
Drie van de 13 werden doorgestuurd naar STOP (HALT voor 12-minners), 1 gaat naar HALT en 6 jongeren moeten zich voor een rechter verantwoorden. In die gevallen gaat het om verdachten die al minstens twee keer naar HALT zijn geweest.

Het jongetje van 5 is niet strafrechterlijk vervolgbaar. Twee verdachten zijn wegens gebrek aan bewijs niet vervolgbaar.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Danielle (15-10-2008 om 20:10)
@HvdBel: uit onderzoek is gebleken dat probleemkinderen/jongeren vaker in eenoudergezinnen voorkomen waarbij alleen de moeder verantwoordelijk is voor de opvoeding...
Vlissingse (15-10-2008 om 10:50)
Ik denk dat de 5 jarige misschien bij 1 van de oudere jongens hoorde,zijn broer o.i.d Maar dan nog verdiend hij een draai rond zijn oren.Al ben ik wel een voorstander dat kinderen wat meer buitenspelen.Veel kinderen zitten tegenwoordig maar binnen en dat is te zien ook
H van der Bel (15-10-2008 om 04:45)
@ Middelburgse- Kijk dat ist nou, waarom de Moeder ?? Waar blijft dan de Vader in Uw ogen ? ?
Vera (14-10-2008 om 21:43)
Dit is absoluut verantwoordelijkheid van de ouders, op alle leeftijden maar vooral voor de 5-jarige lijkt het me niet verkeerd om ook naar de gezinssituatie te kijken / actie te nemen, nu het nog kleine vergrepen zijn....
Middelburgse (14-10-2008 om 17:37)
Kinderen zwerven tot 's avonds laat over straat, gaan gewoon niet naar school en áls ze gaan, worden ze naar huis gestuurd omdat ze niet te handhaven zijn. Dus ja, in zo'n geval ligt dit gedrag maar aan 1 persoon; de moeder!
Middelburgse (14-10-2008 om 17:36)
Wij hebben hier ook in de buurt 2 kids van een junkie: de ene net 4, de andere volgens mij net 7 geworden. Zwerven al vanaf 2,5 jaar door de buurt, terroriseren het, zelfs volwassenen zijn er bang voor. Kinderbescherming gebeld en ze blijven gewoon thuis wonen.
Cookie-instellingen beheren