Weerbericht:
Tropisch warm en veel zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Vrachtauto gekanteld op Buthweg bij Axel

Toegevoegd: 18-11-2008, 18.56 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
AXEL - Op de kruising van de op-/afrit van de Tractaatweg (N62) met de Buthweg bij Axel is dinsdag aan het einde van de middag een vrachtauto gekanteld.
 
De truck wilde volgens een getuige rond 16.30 uur vanaf de Buthweg de Tractaatweg op draaien toen deze plotseling kantelde. De brandweer werd opgeroepen om de 42-jarige chauffeur, afkomstig uit de gemeente Hulst, te helpen om uit zijn cabine te klimmen. Hij liep een hoofdwond op.
 
Een grote warmtewisselaar die in de laadbak van de vrachtwagen lag, rolde hier uit en kwam op het wegdek tot stilstand. Er zijn twee telekranen ingezet om de truck en de wisselaar, met een gewicht van 10 ton, weer overeind te krijgen.
 
Door het ongeluk was de afslag Axel van de Tractaatweg enige tijd afgesloten voor het verkeer.

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Luc (20-11-2008 om 02:03)
Het kan ook niet anders dan af en toe fout gaan als ik ziet wat er soms over de weg gaat aan zwaar materieel.1 klapband en weer uren file en werk voor hulpinstanties.Zie regelmatig van die zwaargeladen trucks die echt op hun tandvlees rijden en hoop dan echt dat ze heel op de bestemming aankomen.
Jos (19-11-2008 om 17:54)
Inderdaad letterboer, de beste stuurlui staan aan wal! Ik ben blij met m'n kieper, een vracht zand hoef je niet met spanbanden vast te zetten! Maar ik blijf erbij dat automobilisten vaak niet weten hoe een vrachtwagen of zwaar voertuig zich gedraagd in het verkeer!
K (19-11-2008 om 14:50)
Ja jos geef de automobilisten maar de schuld ,ik ben zelf ook chaffeur en volgens mij ligt dit aan de snelheid en het niet keggen van zijn ronde lading,hierdoor rolt de lading in een bocht en word de truck op zijn kant gegooit. liever iets langer bezig met vastzetten dan een ongeluk veroorzaken!
De letterboer (19-11-2008 om 14:19)
Jos denk maar zo: DE BESTE STUURLUI STAAN ALTIJD AAN DE WAL. een oud gediende
Ook chauffeur (19-11-2008 om 07:58)
@Jos,en wat dacht je er van om bij zo'n soort lading iets van keggen te gebruiken evt. in combinatie met spanbanden. Aan zo'n ww zitten heus wel wat bevestigingspunten. Maar ja .. met een beetje gemakzucht ben je inderdaad sneller (totdat je een bochtje tegenkomt). en bochtje iets te vlot genomen.
Jos (18-11-2008 om 22:48)
Als collega-chauffeur van een containerwagen weet ik dat het lastig is om zo'n lading vast te zetten. Wat de exacte oorzaak is weet ik niet maar dat kunnen er zoveel zijn, zelfs medeweggebruikers die niet goed weten wat een vrachtauto is en zich in het verkeer beweegt kunnen een oorzaak zijn!
Cookie-instellingen beheren