Weerbericht:
Veel zon en droog, maandag landinwaarts zomers warm
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 5 km

Veel automobilisten onder invloed

Toegevoegd: 04-04-2009, 10.38 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft meerdere rijbewijzen ingevorderd van automobilisten die onder invloed reden.


Een 52-jarige vrouw uit de gemeente Kapelle reed rond 20.00 uur tegen een geparkeerd staande auto aan op een parkeerplaats aan de Chezeeweg in Wemeldinge. De politie werd gebeld en een controle door surveillerende agenten volgde. Ze bleek bijna vier keer te veel te hebben gedronken.

Het rijbewijs van de vrouw is door de agenten ingenomen. Dit wordt opgestuurd naar de officier van justitie die hierop een beslissing zal nemen of de vrouw het bewijs nog terug krijgt. De vrouw verklaarde dat niet haar drankgebruik, maar de laagstaande zon de oorzaak was van haar aanrijding.

In Terneuzen werd gisteravond rond 22.30 uur op de N61 een 63-jarige vrouw uit Breskens betrapt op het rijden onder invloed. Agenten lieten de vrouw een blaastest doen en hieruit bleek dat zij ongeveer zes keer te veel had gedronken. Het rijbewijs van de vrouw werd ter plekke. De vrouw verklaarde vier glaasjes port te hebben gedronken.

Op de Guido Gezellestraat in Terneuzen zagen surveillerende agenten vannacht rond 01.00 uur een personenauto rijden die de rotonde nogal 'kort' nam. De vrouw in de auto reed over de verhoogde trottoirband heen en slingerde tijdens het rijden. De agenten lieten de auto hierop stoppen. De bestuurster, een 39-jarige vrouw uit de gemeente Terneuzen, moest een blaastest ondergaan. Hieruit bleek dat zij ruim drie keer teveel had gedronken. Ook deze vrouw moest haar rijbewijs inleveren.

Op de Nieuwe Haven in Zierikzee werd vannacht een beginnend bestuurder betrapt die maar liefst zeven keer te veel had gedronken. De 19-jarige inwoner van de gemeente Schouwen-Duiveland reed rond 04.10 uur over voornoemde straat. Hij verklaarde dat hij 15 glazen en blikjes bier had gedronken. Ook had hij nog wat sterke drank genuttigd. Kennelijk achtte hij zichzelf nog wel in staat een auto te besturen...


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Een moeder (4-4-2009 om 15:37)
Helemaal mee eens! Zelf drink ik geen druppel alcohol, zelfs thuis niet. Weet wat voor ellende het veroorzaakt en zeker in het verkeer. Die vrouw moet zich kapotschamen, ze denkt totaal niet aan haar naasten. Alcohol in het verkeer: het zou verboden moeten worden!
Paul (4-4-2009 om 15:32)
Gewoon rijbewijs invorderen en laat ze eerst maar eens een jaar bewijzen dat ze zonder alcohol kunnen, niet!, nooit meer een rijbewijs geven. Geen alcohol of drugs in het verkeer.
Rien (4-4-2009 om 15:02)
Inderdaad ron en b. hier hoef ik niks meer aan toe te voegen, het kan gewoon niet, moeten er doden valen dan ik heb een jongen gezien die zijn beide ouders is verloren, doodgereden door een dronken automobilist, dat is toch verschrikkelijk
Goesenaar (4-4-2009 om 13:04)
Voor de rechter: 4 x te veel = 4 jaar rijbewijs invorderen 6 x te veel = 6 jaar rijbewijs invorderen 3 x te veel = 3 jaar rijbewijs invorderen 7 x te veel = 7 jaar rijbewijs invorderen Een kind kan de was doen
Ron (4-4-2009 om 11:25)
Ik ben er een voorstander van dat alcohol volledig uit het verkeer gebannen wordt. Ik weet wel dat dat overdreven klinkt, maar deze berichten zijn ook niet echt leuke dingen om te lezen. Groeten: Ron.
B. (4-4-2009 om 11:11)
En ook niet zomaar 1 slok teveel... Mensen drank in het verkeer kan gewoon niet! Dit zou nog veel harder gestrafd moeten worden.
Cookie-instellingen beheren