Weerbericht:
Morgen in de zuidelijke helft regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Pepperspray ingezet voor aanhouding

Toegevoegd: 02-05-2009, 11.56 uur
Door: Manfred Berrevoets
MIDDELBURG - De politie heeft vannacht rond 02.45 uur een 36-jarige Goesenaar aangehouden. De man parkeerde zijn auto op het Plein 1940 in Middelburg waar een agent de man wilde controleren.

De agent vroeg aan de man of hij zijn rijbewijs kon laten zien. Na wat gemopper gaf de Goesenaar zijn rijbewijs over. Tijdens dat gemopper rook de agent dat de man had gedronken en hij wilde dus een blaastest laten doen. De man weigerde ineens alle medewerking en werd verschrikkelijk boos. De politieagent, die op dat moment maar alleen was, heeft de assistentie ingeroepen van collega's. Die waren snel ter plekke.


De situatie werd steeds dreigender en uiteindelijk is de Goesenaar, na het gebruik van pepperspray, aangehouden en in een politieauto gezet. Hierbij zag hij kans één van de agenten vol tegen zijn kin te trappen. Deze liep hierdoor een scheurtje in zijn lip op.

De verdachte was in het gezelschap van enkele vrienden. Zij wilden zich met de aanhouding gaan bemoeien. Om ze op afstand te houden is een diensthond ingezet.

De Goesenaar is overgebracht naar het politiebureau en heeft daar een blaastest afgelegd. Hieruit bleek dat hij tweeënhalf keer teveel had gedronken. Toen de agenten hem fouilleerden kwamen er enkele grammen cocaïne tevoorschijn en een blokje hasj.

De verdachte is overgebracht naar een politiecel in Torentijd. Na de ontdekking van de drugs is de auto van de verdachte ook nog in beslag genomen. Aan de auto wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
TM (2-5-2009 om 18:40)
Op verschillend vlak wordt hulpverleningswerk steeds heftiger als ik zo de berichten volg. Ik heb bewondering voor jullie. Sterkte met de lip.
Piet (2-5-2009 om 12:15)
Goed gedaan mannen!! Beetje respect voor de politie mag wel
Cookie-instellingen beheren