Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Grote brandweeroefening Tholen

Toegevoegd: 21-09-2010, 21.18 uur
Aan de oefening deed een flink aantal brandweerploegen mee.
Aan de oefening deed een flink aantal brandweerploegen mee.
© Foto: Brandweer Tholen
Door: Brandweer Tholen
THOLEN - Maandagavond is de jaarlijkse pelotonsoefening van brandweer Tholen gehouden. Ieder jaar wordt op een dergelijk grote schaal geoefend om onder meer het grootschalig optreden te oefenen en de multidisciplinaire vaardigheden op peil te houden.


In samenwerking met de meldkamer werden om precies 19:00 uur twee blusgroepen gealarmeerd voor een ongeval met beknelling op de Engelaarsdijk te Poortvliet. Omdat mogelijk een voertuig in een sloot terecht was gekomen werd ook het duikteam van Tholen gealarmeerd. Ter plaatse troffen de blusgroepen Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk een complete chaos aan.

Het in scène gezette ongeval was veroorzaakt door een zogenaamde paramotor. Deze kwam tijdens de landing in de problemen en dreigde in enkele bossages verstrikt te raken. Doordat passerende automobilisten hun aandacht bij de paramotor hadden ging er ook op de weg van alles mis. Een personenauto botste op een geparkeerd staande tractor met dieplader. Een tweede auto kon de dieplader ook niet meer ontwijken en kwam op de zijkant tussen de rijplaten van de dieplader terecht.

Een bestelbus kwam door de ontstane situatie in de watergang naast de weg terecht. Verder heeft een automobiliste een passerende fietser aangereden die onder de auto terecht is gekomen. Een vijfde auto kwam op de zijkant in de berm van de weg terecht. Kortom: een erg complexe inzet voor de deelnemende blusgroepen, waardoor de eerst aankomende ploegen in overleg met de officier van dienst al snel opschaalden naar zeer groot ongeval.

Hierop werden nog drie blusgroepen, te weten Stavenisse, Tholen en Sint Philipsland, ter plaatse gevraagd. Naast de brandweer namen ook twee ambulances en een officier van dienst uit de geneeskundige kolom deel aan de oefening. Omstreeks half negen die avond werd de oefening beëindigd.

Volgens de oefenleiding kan teruggekeken worden op een geslaagde oefening. De Engelaarsdijk was deze avond in overleg met het waterschap tijdelijk afgesloten voor het verkeer.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren