Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Gedetineerde Middelburg afgevoerd

Toegevoegd: 09-01-2013, 20.11 uur - Update: 09-01-2013, 21.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een bijzondere eenheid van de politie heeft vanavond een gedetineerde van gevangenis Torentijd in Middelburg afgevoerd. 
 
Politiemensen met bivakmutsen op scheurden rond 19.10 uur in konvooi weg bij de gevangenis. De voertuigen reden aanvankelijk met gedoofde lichten en waren voorzien van blauwe zwaailampen.
 
Politiewoordvoerster Esther Boot laat desgevraagd weten niets over dit voorval kwijt te kunnen. Het zou kunnen dat de afgevoerde gedetineerde de persoon is waarover een vanochtend tips binnen kwamen dat die uit Torentijd zou worden bevrijd. Na die tips werd de Middelburgse gevangenis urenlang omsingeld door politie-eenheden. Volgens de NOS is deze gedetineerde vanavond naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught gebracht. De politie kan dat niet bevestigen.


Er werd vanmiddag bij Torentijd ook een arrestatieteam ingezet. Dit was overigens niet het team dat vanavond de gedetineerde afvoerde. Het ging vanavond om een andere bijzondere eenheid. 
 
Zie ook:
- Gevangenis Torentijd omsingeld (09-01-2013)


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (28-4-2014 om 04:24)
Deze team betreft het Bijzonder ondersteuningsteam van Justitie. Dus geen AT en ook geen team van de politie. Maar van DV&O Justitie. Het is hun taak om gedetineerden te transporteren de kans op een aanslag of uitbraak extreem groot is. Ze waren ook betrokken bij transport van Karadzic en Mladic.
Pffff (11-1-2013 om 17:21)
Ik zei toch dat het nep was.
Pfff (11-1-2013 om 11:23)
Pffff,het is vast een stunt om die bak open te houden.
Mieke (11-1-2013 om 09:03)
@Bertus(10-1-2013 om 17:29 uur) Nou beste Bertus, Sjonge heeft wel een punt hoor....wat een negatieve reacties van mensen die het allemaal zo goed weten. Gelukkig doe jij daar niet aan mee... ;-)
Tuurtje (10-1-2013 om 20:12)
Jammer dat er (mensen) zijn die dit allemaal teweegbrengen..Misschien mag de politie wel te weinig om deze (mensen) aan te pakken of ze worden zelf aangeklaagd. Met gedoofde lichten ??? volgens mij gaan de lichten toch aan. Laat ze lekker in deze auto's rijden het is ook voor onze veiligheid,
Geschokte (10-1-2013 om 17:42)
Als een gedetineerde verplaatst moet worden en er deze bedrijgingen voor doen,simpele oplossing.Geef hem een roesje en laat een ambulance hem vervoeren waar na hij op de plaats van bestemming ongehinderd aankomt. Zet het vooral niet eerst in de krant Hë'.Zo,n pollitie macht wekt averechts.
Cookie-instellingen beheren