Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een bui, overdag ook perioden met zon. Zondag buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Gedetineerde Middelburg afgevoerd

Toegevoegd: 09-01-2013, 20.11 uur - Update: 09-01-2013, 21.07 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een bijzondere eenheid van de politie heeft vanavond een gedetineerde van gevangenis Torentijd in Middelburg afgevoerd. 
 
Politiemensen met bivakmutsen op scheurden rond 19.10 uur in konvooi weg bij de gevangenis. De voertuigen reden aanvankelijk met gedoofde lichten en waren voorzien van blauwe zwaailampen.
 
Politiewoordvoerster Esther Boot laat desgevraagd weten niets over dit voorval kwijt te kunnen. Het zou kunnen dat de afgevoerde gedetineerde de persoon is waarover een vanochtend tips binnen kwamen dat die uit Torentijd zou worden bevrijd. Na die tips werd de Middelburgse gevangenis urenlang omsingeld door politie-eenheden. Volgens de NOS is deze gedetineerde vanavond naar de Extra Beveiligde Inrichting (EBI) in Vught gebracht. De politie kan dat niet bevestigen.

Er werd vanmiddag bij Torentijd ook een arrestatieteam ingezet. Dit was overigens niet het team dat vanavond de gedetineerde afvoerde. Het ging vanavond om een andere bijzondere eenheid. 
 
Zie ook:
- Gevangenis Torentijd omsingeld (09-01-2013)

Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
WW (10-1-2013 om 13:19)
Als iemand nu werkelijk een bevrijdingsactie wil uivoeren gaat hij dit dan eerst melden zodat er een leger hem opwacht?
John (10-1-2013 om 13:04)
Wat betreft de auto's: deze zijn alleen maar beschikbaar voor AT en en niet voor simpel undercover werk. Waarschijnlijk is voor deze merken de bepantsering het makkelijkst te verkrijgen. Men rijdt altijd snel en offensief, simpelweg om de kans op een incident (aanval) zo klein mogelijk te houden.
Nolte (10-1-2013 om 12:46)
De doodstraf moet ingevoerd worden, is een stuk goedkoper
Sjonge (10-1-2013 om 12:45)
Wat zijn we weer lekker zuur en nagatief mensen....en maar afgeven op mensen die voor onze veiligheid zorgen. Als jullie het allemaal zo goed weten....ga zelf het verschil dan maken zou ik zeggen!!! En niet van achter je veilige pc de azijnpisser uithangen!!!
Ko (10-1-2013 om 12:44)
En naar allemaal klagen en klagen....maar o wee als er in Nederland iets gebeurt en de politie doet er niets aan of neemt het niet serieus, dan staan jullie alweer vooraan om te klagen toch?
Henriette (10-1-2013 om 12:21)
Wat ik in dit verhaal niet begrijp is waarom de auto's weggereden zijn met gedoofde lichten maar wel met zwaailicht.!!?Wat is het nut hiervan en waarom met zoveel auto's? De gedetineerde kan toch maar in 1 auto zitten .En is het niet slimmer om zo'n persoon zo stilletjes mogelijk te verhuizen?