Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie wegens financieren terrorisme

Toegevoegd: 24-07-2014, 16.39 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Op verzoek van de Verenigde Staten is woensdagmiddag in Terneuzen een 30-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van financiering van terrorisme. De vrouw heeft de Nederlandse nationaliteit en is geboren in Somalië.

Onder leiding van twee vrouwen uit Kenia en Somalië zou de verdachte geld ingezameld hebben voor de aan Al-Qaeda gerelateerde terroristische organisatie Al-Shabaab. Het internationale onderzoek in de Verenigde Staten richt zich op de organisatie die namens Al-Shabaab ondersteuning biedt aan de terroristische strijd.

De politie heeft de woning van de vrouw aan het Wilgenplantsoen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op computers, telefoons en administratie. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De Verenigde Staten hebben om haar uitlevering gevraagd.

Zie ook:
Inval arrestatieteam in woning Terneuzen (24-07-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pippa (25-7-2014 om 12:48)
Elke mail ,sms mogen ze van mij bekijken geen enkel bezwaar alleen als je zaken te verbergen hebt ben je bang tegen de lamp te lopen ! Gelukkig zijn heel veel Nederlanders blij met de veiligheid die het biedt !
Ikhebniksgedaan.nl (25-7-2014 om 11:03)
Laat die inlichtingendiensten fijn doorgaan met monitoren, is goed voor onze veiligheid. Zelf heb ik niets te verbergen. Mails en dergelijke worden gescand op woorden als b*m, aan*lag, aanv*l, enzovoort. Ik geef even ** tjes omdat ook dit bericht eruit wordt gehaald. Het is goed dat men dit doet. 10+
Lady (25-7-2014 om 10:52)
NL paspoort innemen, en zelf de vlucht naar haar vrienden, die ze ondersteund, laten betalen. En niet van onze belastinggelden. Dus eruit en nooit meer erin.
willem77 (25-7-2014 om 09:11)
uitleveren. waar rook is, is ook vuur. de dreiging van terreurgroepen neemt steeds meer toe. voorkomen is beter dan genezen. had ooit ook zo'n lieve aardige buurman, tot bekend werd dat hij pedofiel was en aan kleine kinderen zat.
Ik (25-7-2014 om 08:57)
@riick: als je niets te verbergen hebt moet dat geen probleem zijn, alles voor mijn veiligheid. In jouw geval weet ik nu genoeg. Niet zo slim van je, deze reactie.
HollandFail (25-7-2014 om 08:14)
En die kwam hier omdat ons land graag barmhartig is tegenover mensen die moeten vluchten voor hun leven door een kwaad regime, waar ze dan hier zelf geld voor gaan inzamelen.
Cookie-instellingen beheren