Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 9 km

Arrestatie wegens financieren terrorisme

Toegevoegd: 24-07-2014, 16.39 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Op verzoek van de Verenigde Staten is woensdagmiddag in Terneuzen een 30-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van financiering van terrorisme. De vrouw heeft de Nederlandse nationaliteit en is geboren in Somalië.

Onder leiding van twee vrouwen uit Kenia en Somalië zou de verdachte geld ingezameld hebben voor de aan Al-Qaeda gerelateerde terroristische organisatie Al-Shabaab. Het internationale onderzoek in de Verenigde Staten richt zich op de organisatie die namens Al-Shabaab ondersteuning biedt aan de terroristische strijd.

De politie heeft de woning van de vrouw aan het Wilgenplantsoen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op computers, telefoons en administratie. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De Verenigde Staten hebben om haar uitlevering gevraagd.

Zie ook:
Inval arrestatieteam in woning Terneuzen (24-07-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (25-7-2014 om 07:39)
Ik heb niets te verbergen dus laat ze maar spioneren. Als ze daarmee ook dit soort rotte appels uit de maatschappij kunnen filteren , prima... dan is het eerste wat bij mij op komt hoe kan ik mee helpen ..? ze moeten elke uitkering stoppen aan iemand die hier nooit voor gewerkt heeft en laat iedereen maar aan tonen dat ie er recht op heeft , dan hebben wij haast geen crisis meer.
piet (24-7-2014 om 23:17)
Voor staatsveiligheidsdienst kan men niet ver genoeg gaan. Niks privacy of juist wel spionage. Wie dat niet begrijpt heeft of iets te verbergen of is te goedgelovig in de goedheid van mensen.
bert (24-7-2014 om 22:31)
weg er mee en nooit meer binnenhalen
R. (24-7-2014 om 20:13)
Als het waar is wat ze zeggen, uitleveren die handel en al haar aanhang ook! Levensgevaarlijk zulke mensen, Al-Shabaab heeft serieus verontrustende ideeën. Iedereen zijn eigen geloof, maar breng daar anderen niet mee in gevaar alsjeblieft! Ik heb er totaal geen moeite mee om "bespioneerd" te worden zoals Rick Roll dat noemt, ik heb namelijk helemaal niks te verbergen!
odb (24-7-2014 om 19:47)
@rick roll. Wat mij betreft mogen ze jou ook gelijk meesturen naar Amerika. Als je de Amerikanen niet zo achterdochtig waren geweest, was deze vrouw nooit tegen de lamp gelopen. Of ben je stiekem een aanhanger van deze "liefdevolle ideologie?" Het is ronduit bizar te noemen dat deze mafkezen zo door ons immigratieproces heen weten te komen. Dit overigens wel met leugen en bedrog.
importzeeuw (24-7-2014 om 19:36)
Nederlands paspoort afpakken en uitleveren. Zulke mensen hebben we niks aan! @Rick Roll, denk je dat de EU anders is dan VS? Echt niet! Alleen is er nog geen klokkenluider opgestaan!
Cookie-instellingen beheren