Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie wegens financieren terrorisme

Toegevoegd: 24-07-2014, 16.39 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Op verzoek van de Verenigde Staten is woensdagmiddag in Terneuzen een 30-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van financiering van terrorisme. De vrouw heeft de Nederlandse nationaliteit en is geboren in Somalië.

Onder leiding van twee vrouwen uit Kenia en Somalië zou de verdachte geld ingezameld hebben voor de aan Al-Qaeda gerelateerde terroristische organisatie Al-Shabaab. Het internationale onderzoek in de Verenigde Staten richt zich op de organisatie die namens Al-Shabaab ondersteuning biedt aan de terroristische strijd.

De politie heeft de woning van de vrouw aan het Wilgenplantsoen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op computers, telefoons en administratie. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De Verenigde Staten hebben om haar uitlevering gevraagd.

Zie ook:
Inval arrestatieteam in woning Terneuzen (24-07-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
rollen rick (24-7-2014 om 17:22)
per direct het land uitzetten............goed werk dit...
A. Bos (24-7-2014 om 17:20)
Zeker wel uitleveren. Daarbij, waarom zouden wij onderdak moeten bieden aan iemand die geld inzamelt voor een organisatie dat als doelstelling heeft ons te vernietigen?
Alfons (24-7-2014 om 17:04)
Het gaat maar door en gaat maar door in Nederland. Het wordt tijd dat we anders gaan en moeten denken in Nederland. De wereld is niet zo mooi als gedacht. Let op het gaat erger worden.
wilma (24-7-2014 om 17:00)
Uit de berichttgeveing blijkt dat het iemand is die dus als asielzoekster naar Nederland is gekomen en een verblijfsvergunning heeft gekregen!!! Als blijkt dat zij inderdaad terroristische banden onderhoudt, direct het land uit en verblijsvergunning afnemen.!!
Janspommerans (24-7-2014 om 17:00)
Terug sturen dan maar....en geen Nl nationaliteit meer.
Rick Roll (24-7-2014 om 16:54)
Niks uitleveren. De VS zijn nog grotere terroristen. Laat ze eerst maar eens stoppen met ons bespioneren bijv, dan praten we verder.
Cookie-instellingen beheren