Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Arrestatie wegens financieren terrorisme

Toegevoegd: 24-07-2014, 16.39 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Op verzoek van de Verenigde Staten is woensdagmiddag in Terneuzen een 30-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van financiering van terrorisme. De vrouw heeft de Nederlandse nationaliteit en is geboren in Somalië.

Onder leiding van twee vrouwen uit Kenia en Somalië zou de verdachte geld ingezameld hebben voor de aan Al-Qaeda gerelateerde terroristische organisatie Al-Shabaab. Het internationale onderzoek in de Verenigde Staten richt zich op de organisatie die namens Al-Shabaab ondersteuning biedt aan de terroristische strijd.

De politie heeft de woning van de vrouw aan het Wilgenplantsoen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op computers, telefoons en administratie. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De Verenigde Staten hebben om haar uitlevering gevraagd.

Zie ook:
Inval arrestatieteam in woning Terneuzen (24-07-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hendry (24-7-2014 om 19:20)
Heel goed, uitleveren, daar kennen ze tenminste goede straffen, hier zal t waarschijnlijk bij 3 uur papierprikken blijven.
Michelle (24-7-2014 om 19:17)
@Rick, ben jij bekend met de feiten??
G (24-7-2014 om 18:51)
Als bij het onderzoek blijkt dat zij helpt met het financiering van het terrorisme, haar Nederlandse staats burgerschap afnemen en aan Amerika uitleveren.
Stef (24-7-2014 om 18:26)
Rick. Je hebt absoluut geen idee waar je over praat. Mooi dat deze mensen gestraft worden is de VS en niet in Nederland waar ze max. 2 jaar zouden krijgen. Grts
ikzegut (24-7-2014 om 18:14)
Gelul Rick Roll " : Wel juist uitleveren. sterker nog de Nederlandse Nationaliteit afnemen. !!!!!
jack (24-7-2014 om 18:01)
tja meer immigranten toelaten , op een dag zal men er ooit vanzelf achter komen wat je binnen gehaald hebt , deze mensen zijn hier om hun broeders en zusters te helpen!!!! ze hechten geen enkele waarde aan de NL bevolking !!! nu moet je al over je schouder kijken in de winkels ook in Zeeland wie achter je staat , ongekend dat dit alles zo ver gekomen is en gewoon door gaat !!!!
Cookie-instellingen beheren