Weerbericht:
Overwegend bewolkt en af en toe regen of een bui. Morgen (onweers)buien
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Cougarhelikopter oefent bij Vlissingen

Toegevoegd: 06-08-2014, 09.39 uur
Een Cougarhelikopter in actie boven het water.
Een Cougarhelikopter in actie boven het water.
© Foto: Koninklijke Luchtmacht
Door: Rolf de Feijter

VLISSINGEN - Deze week traint bemanning van een Cougar-transporthelikopter het hoisten in de Westerschelde ten westen van Vlissingen. Hoisten geeft helikopterbemanning de mogelijkheid om door middel van een lier een persoon in nood omhoog te takelen. De oefening is een onderdeel van het trainingsprogramma voor Cougar-bemanningen die ingezet worden voor kustwachttaken en counter-drugsoperaties in het Caribisch gebied.

Personeel van de Koninklijke Luchtmacht moet altijd goed zijn voorbereid op een eventuele inzet voor vrede en veiligheid in Nederland, Caribisch Nederland maar ook daarbuiten. Trainen is daarom van essentieel belang. Door heel Nederland vinden dagelijks reguliere trainingen plaats en trainen crews op verschillende niveaus: van vliegvaardigheden tot tactische inzet. In de training van deze week oefent de bemanning het hoisten onder andere met een pop die in open water drijft. Ook wordt getraind met allerlei schepen waarbij redders met hun materiaal worden afgezet op het dek om een eventuele patiënt omhoog te kunnen hijsen.

Vanaf begin dit jaar ondersteunt een Cougar-transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht de Commandant Zeemacht Caribisch gebied (CZMCARIB) bij de kustwachttaken en counter-drugs operaties. Hiermee draagt het Defensie Helikopter Commando bij aan de veiligheid en wetshandhaving in het Caribisch gebied. De Cougar is gestationeerd op het vliegveld van Hato op Curaçao naast de kustwachthelikopter en sinds februari van dit jaar operationeel.

 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jos (6-8-2014 om 10:51)
Ik dacht het al aan het geluid te horen. Zo maar eens gaan kijken wat ze allemaal uitspoken voor de kust,altijd mooi om te zien .Kunnen we gaan wennen aan de komst van de marinierskazerne als defensie meer gaat oefenen voor en op de Walcherse kust.....