Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 15 km

Eis 10 jaar cel voor moord op Henry Meye

Toegevoegd: 05-03-2015, 08.50 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tien jaar cel. Die straf eiste woensdag in Middelburg officier van justitie Alexander Hartog tegen zowel de 24-jarige G,. de G. uit Heijningen als zijn makker N. G. (37) uit St. Philipsland. De twee worden ervan verdacht fotograaf Henry Meye  met een pistoolschot om het leven te hebben gebracht.


Meye werd in de nacht van 7 op 8 juni 2011 dood aangetroffen in zijn huis aan de Keethil in Sint-Maartensdijk. Zijn auto werd uitgebrand teruggevonden in Waalwijk. De auto bleek te zijn gestolen bij een overval die een paar dagen voor zijn dood werd gepleegd. Daarvoor zijn destijds vijf verdachten opgepakt, die volgens justitie niks met zijn dood te maken zouden hebben. In het huis van Meye werd een hennepkwekerij gevonden. Enig bewijs voor moord was er volgens Hartog niet, maar doodslag achtte de magistraat met  ettelijke 'zou kunnen', niet uitgesloten'  dan toch wel bewezen.

Het tweetal beriep zich op hun zwijgrecht dus van hen werd niemand woensdag iets wijzer. Wat overbleef waren de feiten:  Meye was doodgeschoten, de voordeur was ingetrapt en er was geen enkel, maar dan ook geen enkel spoor dat naar De G. of G. verwees. Dankzij een verklaring van de ex-vriendin van De G. konden G. en De G. eind maart vorig jaar voor de tweede  worden aangehouden. De twee waren in 2012 ook al aangehouden, maar moest en worden vrijlaten omdat er te weinig bewijs was.

Volgens de verklaringen van de ex-vriendin zou haar toenmalige vriend De G. haar hebben verteld dat-ie bij het misdrijf betrokken was en dat het de bedoeling was geweest om Meye te rippen. Ofwel zijn hennepkwekerij beroven of als dat niet ging geld te vragen. Dat Meye al door anderen was geript wisten de twee overigens niet.

Volgens de advocaten was justitie buiten haar boekje gegaan, door de ex-vriendin bij de rechter-commissaris te laten horen zonder dat er een advocaat bij was geweest. Dat zou betekenen dat dat bewijs onrechtmatig was verkregen en dus niet mocht worden gebruikt. En dus, bij gebrek aan bewijs zouden hun cliënten moeten worden vrijgesproken. De uitspraak is op 26 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuwse- babbelaar (9-3-2015 om 11:19)
Jammer klaas dat je uit je nek kletst en afgaat op de kortzichtigheid van de journalisten die geen weet hebben van achterliggende feiten zoals een advocaat die wѐl heeft. Helaas bestaan er meer mensen zoals jij die de advocatuur in twijfel trekken en zonder pardon of dossierkennis onschuldige mensen achter slot en grendel willen hebben. Gevalletje " puttense moordzaak" waarbij mensenlevens compleet verwoest zijn! Jammer dat je niet nadenkt voordat je je mening geeft!
Klaas (5-3-2015 om 10:39)
Zal wel weer een veroordeling van niks worden, de advocaat zal wel in het gelijk worden gesteld.... Het gaat er tegenwoordig niet meer om of iemand een boef is, maar of de politie of justitie fouten hebben gemaakt in het onderzoek. Volgens mij is dat het werk van een advocaat tegenwoordig; uitzoeken wat er fout is gedaan in het onderzoek.... Op deze manier lopen veel mensen op straat rond die in de cel hadden moeten zitten en o wee wie dan nog eens in de fout gaat, want dan zijn de toezichthoudende instellingen verantwoordelijk?? Ze moeten eens beginnen met de straffen 10 jaar omhoog te doen!!
Cookie-instellingen beheren