Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 8 km

Woning raadslid bekogeld met eieren en vuurwerk

Toegevoegd: 22-01-2016, 09.52 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - Een woning aan de Magnolialaan is donderdagavond besmeurd met eieren. Ook was er vuurwerk afgestoken. De bewoner is lid van de gemeenteraad van Reimerswaal. Hij vermoedt dat de actie te maken heeft met zijn motie over de mogelijke tijdelijke kleinschalige opvang van vluchtelingen in het voormalige bejaardenhuis ‘Vredelust’ in Yerseke. Zijn vrouw verzamelt hiervoor handtekeningen.


De politie kreeg om 22.30 uur een melding dat op de Magnoliaan in Yerseke met zwaar vuurwerk en eieren tegen een huis gegooid was .Ter plaatse vertelde de bewoner dat hij in de brievenbus een kladje had gevonden waarin staat “Yerseke zegt nee tegen AZC, deze keer zijn het nog eieren, stop met handtekeningen actie".

Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal is geschrokken van het incident. Hij zegt daarover: “Het is volstrekt onacceptabel dat er bij het huis van ChristenUnie-raadslid Andries Jumelet en zijn echtgenote vuurwerk is afgestoken en dat het besmeurd is met eieren. Het kan niet zo zijn dat door vandalisme de mond van een gekozen raadslid wordt gesnoerd. Ik roep getuigen op om de politie te informeren zodat we de dader(s) kunnen opsporen'', aldus Huisman.

Ook de politie neemt de zaak hoog op en stelt een uitgebreid (buurt) onderzoek in. Getuigen van het incident kunnen contact opnemen via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
john (22-1-2016 om 19:10)
Dat krijg je ervan als je asielzoekers voor eigen volk laat gaan.mensen laat nederland nu eens massaal in opstand komen tegen onze ondergang!!!!!!!
Vlissinger (22-1-2016 om 18:39)
Politiek zegt, economische vluchtelingen, dat is 99%, dienen het land te verlaten als bewezen is dat het geen vluchtelingen zijn voor (oorlog) geweld. Tegenstanders zeggen, uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen we niet eens het land uit, ras criminelen met een dubbelpaspoort mogen niet uitgewezen worden. Zolang de politiek hier niets aan doet blijft men dit houden.
Terneuzenaar (22-1-2016 om 17:43)
@Elvira, politiek correct onzin typen gaat je goed af zo te zien. Angst regeert? Ik hoef vast niet te raden voor welke partij je heb gestemd. Het gedrag daarna wat je omschrijft, past perfect in hetgeen wat wij niet willen, mensen die hun handjes niet thuis kunnen laten. Om mijn mening te onderbouwen adviseer ik je dringend, de Zeelandhallen in Goes eens te bezoeken voor een goed gesprek. Succes!
adriaan (22-1-2016 om 17:40)
er zijn al zoveel grote gebouwen toevallig afgebrand de afgelopen maanden..... ze mogen daar wel gaan posten want wie weet is er de komende dagen toevallig brand.
Peter (22-1-2016 om 16:43)
Het is volstrekt onacceptabel dat politici een dictatuur bedrijven en wel roepen over de democratie maar niet de betekenis kennen. Ik keur deze actie af, maar heb wel begrip waarom mensen dat gaan doen. Ik kan de burgemeester ook bevestigen dat dit helaas nog maar een begin is in Nederland. Politici veroorzaken zelf dit probleem als je een de democratische beginselen niet respecteert. De monoloog aan gaan gaat helaas niet meer in deze politieke dictatuur. Kortom, opstand, revolutie, etc. mensen zijn het spuugzat niet gehoord te worden. De politiek maakt zichzelf steeds belachelijker en de geschiedenis gaat zich herhalen. Dus burgemeester stel even de vraag aan de gemeenteraad, zijn wij democratisch bezig, wat denkt de bevolking?
Ronny (22-1-2016 om 15:54)
De regering kan zijn kop in het zand steken, maar vroeg of laat komt er opstand onder het volk ! 1938 is nabij ! (zie Duitsland)
Cookie-instellingen beheren