Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 8 km

Woning raadslid bekogeld met eieren en vuurwerk

Toegevoegd: 22-01-2016, 09.52 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - Een woning aan de Magnolialaan is donderdagavond besmeurd met eieren. Ook was er vuurwerk afgestoken. De bewoner is lid van de gemeenteraad van Reimerswaal. Hij vermoedt dat de actie te maken heeft met zijn motie over de mogelijke tijdelijke kleinschalige opvang van vluchtelingen in het voormalige bejaardenhuis ‘Vredelust’ in Yerseke. Zijn vrouw verzamelt hiervoor handtekeningen.


De politie kreeg om 22.30 uur een melding dat op de Magnoliaan in Yerseke met zwaar vuurwerk en eieren tegen een huis gegooid was .Ter plaatse vertelde de bewoner dat hij in de brievenbus een kladje had gevonden waarin staat “Yerseke zegt nee tegen AZC, deze keer zijn het nog eieren, stop met handtekeningen actie".

Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal is geschrokken van het incident. Hij zegt daarover: “Het is volstrekt onacceptabel dat er bij het huis van ChristenUnie-raadslid Andries Jumelet en zijn echtgenote vuurwerk is afgestoken en dat het besmeurd is met eieren. Het kan niet zo zijn dat door vandalisme de mond van een gekozen raadslid wordt gesnoerd. Ik roep getuigen op om de politie te informeren zodat we de dader(s) kunnen opsporen'', aldus Huisman.

Ook de politie neemt de zaak hoog op en stelt een uitgebreid (buurt) onderzoek in. Getuigen van het incident kunnen contact opnemen via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anja (22-1-2016 om 13:05)
Had je natuurlijk kunnen verwachten. Waarom de buitenlanders voor je eigen volk laten gaan??? Ga eerst de problemen in eigen land , je eigen mensen ( wie weet buurtgenoten) de dak en thuislozen, de mensen zonder geld ed eens veranderen voor je gelukszoekers gaat helpen
S (22-1-2016 om 12:56)
Nederland is een vrijland . Iedereen mag een mening hebben , maar de politiek gaat 1 st iets doen maar het volk is er NIET mee eens iedereen wil zich vrij en veilig voelen in zijn eigen woon plaats ! Als je in de media hoor van verkrachtingen aanrandingen dat wil je niet in je eigen dorp . Stel je toch is voor je ben als man aan het werk en je vrouw word aangerand door een asielzoeker dan betaal je voor de aanranding oze mening teld niet meer Dit is ons land nederland ziet ons als inkomsten bron in plaats van burger kom op mensen waar gaat het heen met nederland
zeeuw (22-1-2016 om 12:51)
eigen schul , t heb er geen meey mee
Elvira (22-1-2016 om 12:48)
De angst regeert. Mensen reageren vanuit hun primitieve hersenen en gaan apen gedrag vertonen. Chimpansees gaan ook met dingen gooien als ze 'indringers' willen verjagen. Mensen toch...laat je niet zo opfokken door de media. Ik woon zelf in Goes waar al jaren aan opvang wordt gedaan, nooit last van gehad. Ga met elkaar in gesprek en gun een ander ook een veilig stukje wereld in plaats van met je hooivorken te straat op te gaan. En Peter: misschien eens foutloos leren schrijven zodat je sollicitatiebrief niet meteen afgewezen wordt?
Kees (22-1-2016 om 12:15)
Beste Andries en Anneke jij als exRws weet dat impulsiviteit meestal verkeerd afloopt.Kijk we weten dat er in het grote Boek staat geschreven, dat we goed voor de vreemdeling die binnen onze poort vertoeft.Maar om ellende te doen voor komen,zou ik zeggen neem er zelf een stuk of tien in jullie huis.En kijk dan verder hoe dat verloopt.Veel succes. e
Wee (22-1-2016 om 12:10)
Mensen die uit oorlogsgebied of andere rampgebieden een beroep op ons doen moeten we hier tijdelijk opvangen. Bed bad brood, Ja. Opvang in leegstaande gebouwen moet op korte termijn te regelen zijn. Geen woningen toewijzen aan nieuwkomers ook geen vaste verblijfstatus. Strenge controle aan de landsgrenzen is noodzaak, Merkel is de weg kwijt. Neem een voorbeeld aan b.v. Denemarken . Als er niet een strenger / beter beleid komt dan voorzie ik in Europa op termijn een burgeroorlog. Ik ben bang van de Islam die steeds meer voet aan de grond krijgt in Nederland.
Cookie-instellingen beheren