Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Woning raadslid bekogeld met eieren en vuurwerk

Toegevoegd: 22-01-2016, 09.52 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - Een woning aan de Magnolialaan is donderdagavond besmeurd met eieren. Ook was er vuurwerk afgestoken. De bewoner is lid van de gemeenteraad van Reimerswaal. Hij vermoedt dat de actie te maken heeft met zijn motie over de mogelijke tijdelijke kleinschalige opvang van vluchtelingen in het voormalige bejaardenhuis ‘Vredelust’ in Yerseke. Zijn vrouw verzamelt hiervoor handtekeningen.


De politie kreeg om 22.30 uur een melding dat op de Magnoliaan in Yerseke met zwaar vuurwerk en eieren tegen een huis gegooid was .Ter plaatse vertelde de bewoner dat hij in de brievenbus een kladje had gevonden waarin staat “Yerseke zegt nee tegen AZC, deze keer zijn het nog eieren, stop met handtekeningen actie".

Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal is geschrokken van het incident. Hij zegt daarover: “Het is volstrekt onacceptabel dat er bij het huis van ChristenUnie-raadslid Andries Jumelet en zijn echtgenote vuurwerk is afgestoken en dat het besmeurd is met eieren. Het kan niet zo zijn dat door vandalisme de mond van een gekozen raadslid wordt gesnoerd. Ik roep getuigen op om de politie te informeren zodat we de dader(s) kunnen opsporen'', aldus Huisman.

Ook de politie neemt de zaak hoog op en stelt een uitgebreid (buurt) onderzoek in. Getuigen van het incident kunnen contact opnemen via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
marrie (22-1-2016 om 15:38)
Wat een nare domme kortzichtige reacties hier weer. Wat zijn wij een naar volk aan het worden. Jammer dat hier alleen de tegenstanders zich weer laten horen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat de wat meer genuanceerd denkende mensen wel aan het werk zijn en hun tijd beter kunnen / willen besteden dan hier reacties te plaatsen. Eieren gooien, vroeger deden we dat zo als iemand niet in het dorp paste. Als dat onze normen zijn, ik gruwel daarvan. Ik roep iedereen die een wat meer respectvolle houding heeft en zich wat toleranter op kan stellen hier ook wat tegengas te geven en te laten zien dat er ook minder. kortzichtigen zijn in ons land.
Vlissinger (22-1-2016 om 15:08)
Het is natuurlijk niet goed te keuren om iemand waar je het niet mee eens bent lastig te gaan vallen. Maar ik begrijp zeker de frustratie. De politiek in Den Haag heeft besloten om wat er ook gebeurd gewoon de rit uit te zitten en alleen dit al laat zien wat een slappe hap dit kabinet is. Dat mag je geen democratie meer noemen en waar we voor uit moeten kijken is dat straks elke blunder-minister gewoon doodleuk mag blijven zitten als er grove fouten gemaakt worden. Een grove fout is dus vluchtelingen straks onze banen in te laten pikken en woningen te verschaffen want dat zie ik die idioten er ook nog wel even doordrukken. Tja, als je als burger zo behandeld wordt......dan maar Wilders.
Riet (22-1-2016 om 14:49)
Ik snap niet hoe de regering nu nog niet kan zien dat we dit niet willen!!! Ze veroordelen de mensen die zich verzetten tegen dit vluchtelingen beleid en omdat er naar een gesprek niet geluisterd wordt, grijpen we deze mogelijkheden aan om onze frustraties te spuiten!! Ik vraag me af of ze in hun hart eigenlijk hetzelfde denken. Natuurlijk moeten vluchtelingen geholpen worden maar dan in eigen cultuur opvangen. Hun cultuur is zooo anders dan de onze. Ik zeg niet slechter maar het is gebleken, zie Keulen, dat het niet samengaat.
Jan B (22-1-2016 om 14:35)
Wie bedreigt nu wie. De politiek neemt de beslissing om asielzoekers binnen te halen. Wat er toe leidt dat mensen zich bedreigt gaan voelen in hun leef omgeving. Aanranding verkrachting diefstal overlast enz. Er zijn tenslotte nog maar paar druppels uit de incidenten emmer gevallen. Want het COA en de media houden de incidenten emmer stevig dicht. De burgemeester vind het onacceptabel. Ik zou het om willen draaien. Het is onacceptabel dat de politiek hun burgers maar blijft bedreigen en hun tot wanhopige daden doet aanzetten. Goedkeuren doe ik het niet maar begrijpen doe ik het wel. Er is al teveel gepraat in den haag en Brussel, en oplossingen zullen er niet komen.
j. (22-1-2016 om 14:14)
Wel bijzonder dat de burgemester nu wel in actie komt. als je tegen oudjaar belt lachen ze er om!!!!
Terneuzenaar (22-1-2016 om 13:37)
Dhr. Andries Jumelet vindt het duidelijk zaak om een ander te helpen, zonder dat je je eigen bevolking eerst helpt. De Nederlandse burger wordt het de strot doorgedrukt om zoveel mogelijk vluchtelingen op te vangen in hun veilige dorp/stad. De ouderen krijgen steeds minder zorg en moeten steeds meer betalen, net als de werkende burger. Ik vindt het een prima actie om een halt toe te roepen aan deze waanzin waar Nederland nu in verkeert, het volk heeft hier niet voor gekozen. De gemiddelde Nederlander heeft niet eens een budget om naar Syrie te reizen, andersom wel, die vergoeding kunnen wij betalen? Om vervolgens complete gezinnen te financieren? Dan betaalt dhr. A. Jumelet het zelf toch?
Cookie-instellingen beheren