Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 5 km

Woning raadslid bekogeld met eieren en vuurwerk

Toegevoegd: 22-01-2016, 09.52 uur
Door: Rolf de Feijter

YERSEKE - Een woning aan de Magnolialaan is donderdagavond besmeurd met eieren. Ook was er vuurwerk afgestoken. De bewoner is lid van de gemeenteraad van Reimerswaal. Hij vermoedt dat de actie te maken heeft met zijn motie over de mogelijke tijdelijke kleinschalige opvang van vluchtelingen in het voormalige bejaardenhuis ‘Vredelust’ in Yerseke. Zijn vrouw verzamelt hiervoor handtekeningen.


De politie kreeg om 22.30 uur een melding dat op de Magnoliaan in Yerseke met zwaar vuurwerk en eieren tegen een huis gegooid was .Ter plaatse vertelde de bewoner dat hij in de brievenbus een kladje had gevonden waarin staat “Yerseke zegt nee tegen AZC, deze keer zijn het nog eieren, stop met handtekeningen actie".

Burgemeester Jan Huisman van de gemeente Reimerswaal is geschrokken van het incident. Hij zegt daarover: “Het is volstrekt onacceptabel dat er bij het huis van ChristenUnie-raadslid Andries Jumelet en zijn echtgenote vuurwerk is afgestoken en dat het besmeurd is met eieren. Het kan niet zo zijn dat door vandalisme de mond van een gekozen raadslid wordt gesnoerd. Ik roep getuigen op om de politie te informeren zodat we de dader(s) kunnen opsporen'', aldus Huisman.

Ook de politie neemt de zaak hoog op en stelt een uitgebreid (buurt) onderzoek in. Getuigen van het incident kunnen contact opnemen via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marc (23-1-2016 om 11:17)
Brrr, als je (negen van de tien) reacties hier leest zou je toch echt het idee krijgen dat we hier in een intolerante en xenofobe provincie leven. Ik mag toch hopen dat er hier ook nog intelligente mensen leven die zich niet laten leiden door onderbuikgevoelens...
R (23-1-2016 om 09:21)
Ik vermoed dat niemand hulp aan een echte vluchteling wil ontzeggen. Maar deze vluchtelingen hebben geld zat en zijn dus prima in staat om te betalen voor onze hulp ipv geld achter houden en ons alles laten betalen en onze eigen bevolking de rug toe keren. Bijkomend is dat ze lekker dankbaar zijn... not..alle geweld en ellende er omheen , een zero tolerance oplossing moet er asap komen en deze "asiel misbruikers" meteen afwijzen en ook meteen uitzetten. Het vreemde aan dit verhaal is dat je voor of tegen mag zijn , maar als je tegen bent word je gewoon genegeerd en overlopen door de politiek die zou moeten luisteren naar het volk want daar werken ze voor. Ik zeg exit EU en grenzen dicht.
wim (23-1-2016 om 07:20)
Als het gaat over de asielzoekers in algemeen in Nederland gaat het veel te ver en ik begreep dat er nog dagelijks binnen komen ook kan hier in Nederland de asielzoekers niet binnen komen op een normale manier als je de beelden ziet wat vele malen verhuist moet worden zonder der afkomst te controleren is een grote fout geweest van Nederland en je zal altijd voor en tegen hebben maar op die manier in Yerseke een raadslid woning te vervuilen gaat mij te ver niet verstandig op deze manier dit gaat van kwaad naar erger
Tom (22-1-2016 om 21:11)
Waarom zou de regering de eigen burgers in de steek laten door ook anderen te helpen. Iedereen, ook de regering, is het er over eens dat er niet te veel vluchtelingen meer bij moeten komen. De mensen die hier nu tijdelijk of voor langere tijd verblijven kunnen we toch moeilijk op straat laten staan. Dan krijg je juist problemen. Een leegstaand tehuis zoals in Yerseke is juist perfect. Niet te veel vluchtelingen op 1 plek, plaats er gezinnen of koppels! Succes mevrouw Jumelet!
Derek (22-1-2016 om 20:33)
Precies er is veel tegens ik heb ook naar bijeenkomst in steenbergen gekeken over de eventuele komst van een AZC. Daar werd ook even financieel het één en ander duidelijk. Dus om het simpel te verwoorden, dat de leden die er over beslissen dus meer geld gaan verdienen met de komst van een AZC. Tja wie zou dan tegen gaan stemmen? En wie moet het allemaal betalen? .... precies WIJ! DE BURGERS! Dankjewel regering laat uw eigen Nederlandse burgers maar in de steek. Maar niet vreemd gaan kijken als er dit soort dingen gebeuren.
Dorpsgenoot (22-1-2016 om 19:30)
Waar wij al lang bang voor waren komt er aan! Vredelust moet er aan geloven! We hebben het al vaak tegen elkaar gezegd: straks krijgen we hier ook het gegooi in de glazen. Ben ik dan tegen hulp aan mensen in nood ? Nee verre van dat maar je kunt niet allen die in nood zijn naar Europa laten komen en ook geen deel daarvan naar Nederland. Als wij mensen willen helpen moeten we dat proberen te doen in eigen regio! Ik zeg proberen! Want vaak valt die hulp tussen kaai en schip. Wat nu betreft met het eieren gooien in Yerseke is het weer het zelfde als altijd het wordt sterk uitvergroot in de media! Misschien waren het een paar opgeschoten jongens die dit deden! Jumelet had betere zijn ramen kunnen schoonmaken en zwijgen. Nu is het kwaad geschied
Cookie-instellingen beheren