Brandweer in actie bij vaardigheidstoets

Toegevoegd: 06-03-2016, 10.48 uur

Door: 112Markiezaten

THOLEN - Zaterdag is in Tholen de eerste provinciale brandweervaardigheidstoets van het jaar gehouden. Tien korpsen hadden zich opgegeven om die dag mee te doen aan de 112 vaardigheidstoets.

De brandweer van Tholen had een scenario bedacht bij de zuiveringsinstallatie in Tholen. Uit eindelijk deden maar acht korpsen meer mee.

Scenario
De brandweer kreeg een melding van een ongeval bij de zuiveringsinstallatie aan de Slabbecoornweg. Een schoonmaakbedrijf was bezig om een rioolput onder de grond aan het leegpompen en schoon te maken. Een medewerker die in de rioolput zat werd onwel door de gassen die vrijkwamen.

Een medewerker die buiten was alarmeerde de hulpdiensten. De ambulancedienst die als eerste ter plaatse was en ook de rioolput in ging kwam vast te zitten tussen het luik van de rioolput. De brandweer heeft de ambulancemedewerker bevrijd. Daarna is het bewusteloze slachtoffer dat in de rioolput lag op de wervelplank gelegd en naar boven gehaald.

Het slachtoffer is overgedragen aan het ambulancepersoneel. De brandweer kon daarna weer inpakken

Winnaars
1. 's Gravenpolder (door naar de volgende ronde in Kruisland)
2. Kruiningen (door naar de volgende ronde in Cadzand)
3. Burg Haamstede (door naar de volgende ronde in Cadzand)
4. Sint Philipsland
5. Ovezande
6. 's Heerarendskerk
7. Rilland
8. Vlissingen


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750