Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man rijdt voor negende keer zonder rijbewijs

Toegevoegd: 22-04-2016, 20.00 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De politie heeft vrijdagavond in Middelburg een man aangehouden die voor de negende keer werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs.


De politie zag de man rond 13.00 uur rijden tijdens een onopvallende surveillance. Dat gebeurde op de Gerbrandylaan. De politie herkende de bestuurder omdat deze dus al vaker was betrapt op het rijden zonder rijbewijs maar desondanks hier gewoon mee doorgaat.

Toen de politie de persoon staande wilde houden sloeg hij op de vlucht. Even later trof de politie in het Johannes Postkwartier de auto aan. De vriendin en het kind van de man zaten nog in de auto. De bestuurder bleek er te voet vandoor te zijn gegaan.

Niet veel later keerde de automobilist echter terug bij zijn voertuig. Volgens de politie hing hij toen een vaag verhaal op. De man werd aangehouden en de auto werd in beslag genomen. "Hopelijk krijgt de bestuurder een passende straf opgelegd", aldus de politie.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Weltschmerz (23-4-2016 om 10:10)
Uit de opmerking van de politie - die door dit soort misstanden steeds minder gemotiveerd raakt - in de laatste regel van het stukje spreekt de kern van veel problemen op gebied van handhaving. Ook in dit geval is het de rechterlijke macht die niet doet wat het zou moeten doen - en niet alleen omdat ik dat vind.
wilhelm (23-4-2016 om 09:22)
gewoon waarschuwing en weer laten gaan. op naar de 10e keer dat is het zwakke beleid in nederland. bijna allemaal D66 rechters.
Jan (23-4-2016 om 07:45)
Beste Luca, "geef "die man een rijbewijs? een rijbewijs kan een oplossing zijn, maar die had hij van al de opgelopen bekeuringen vast zelf al wel kunnen betalen. We geven hier in Nederland al genoeg weg.
Victor (23-4-2016 om 07:26)
Rijden zonder rijbewijs met vriendin en kind, hoe dom kun je zijn, hoe zal de verzekering (als hij al verzekerd is) reageren bij een ongeluk waarbij vriendin of kind invalide worden? Ook niet echt slim van moeders om bij zo een iemand in de auto te stappen! Zwaar aanpakken, zonder handschoentjes.
wim (23-4-2016 om 07:10)
Hoe bestaat het dat je in Nederland voor de negende keer word aangehouden wegens rijden zonder rijbewijs die auto moest veel eerder worden ingenomen en veel erger vind dat je bij aanhouding zijn vriendin met kind in de steek liet door hard weg te lopen, een man zonder verantwoordelijkheid om weg te lopen
Nelis Jan (23-4-2016 om 01:30)
Wat jammer dat er geen geld is voor de vriendin, om haar rijbewijs te halen. Dan kunnen ze toch nog ergens naar toe.
Cookie-instellingen beheren