Weerbericht:
Af en toe zon en vooral vandaag enkele buien
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 39 km

Zeer grote brand appartement Vlissingen

Toegevoegd: 29-11-2016, 19.24 uur - Update: 29-11-2016, 21.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - In een appartement aan de Singel in Vlissingen is vanavond rond 19.00 uur brand uitgebroken. De brandweer heeft de brand opgeschaald naar zeer grote brand.


De brand woedde op de bovenverdieping van het gebouw en er kwam al snel veel rook vrij. De brandweer vroeg tien minuten na de eerste melding een extra bluswagen ter plekke maar uiteindelijk werden er vijf blusvoertuigen, een hoogwerker en een ladderwagen ingezet.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland stond het appartement op de tweede verdieping leeg. Op de begane grond van het gebouw is een dokterspraktijk gevestigd. De brand was lange tijd uitslaand en de brandweer zette onder meer een hoogwerker in om de vlammen te doven. Ook werd er geblust vanaf een balkon en een schuur.


Geen gewonden
De mensen die in het pand aanwezig waren, zijn uit het gebouw gehaald. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt. Er is een ambulance ter plekke maar die staat stand-by. De politie heeft inmiddels een ruim gebied rondom het brandadres afgezet met linten.

Geblust
Volgens de Veiligheidsregio Zeeland waren de begane grond, de eerste en de tweede verdieping rond 20.20 uur brandvrij. Wel woedde er toen nog brand onder de dakpannen van de zolderverdieping. Rond 21.00 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven en was het vuur dus onder controle.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Andre (4-12-2016 om 08:56)
Grip, Dit is dan misschien het verschil tussen vakkennis en cafépraat. Maar goed, veel succes verder. Vraagje; Heb jij veel vrienden op Misantroop na?
Sjaak Bonenstaak (3-12-2016 om 23:22)
Mensen als Grip op zaken willen en zullen het nooit begrijpen. Verspilde moeite om, als professional, te reageren. Blijkbaar tellen feiten niet. Het is soms moeilijk om de waarheid onder ogen te zien. En helemaal voor volwassen als Grip.
Grip, op zaken ? (3-12-2016 om 21:26)
@ andré, een zeer grote brand is een term die de brandweer gebruikt, zijn we hier bij de brandweer dan ? Nee dus. Nog meer bewijs van het kleingeestige denken en onaangepast gedrag t.o.v. de rest = 99% van alle mensen. Blijf lekker onder je eigen steen als je dat wil. Voorlopig denk ik dat er al snel dikke vraagtekens bijgezet gaan worden als de brandweer weer eens iets als "zeer groot" bestempeld. Van die type slaapkamerpret opschepperij praatjes zijn volwassenen niet onder de indruk. Trouwens geen twijfel aan de bekwaamheid van de lieden om branden te blussen maar "zeer groot", dan denken mensen aan toch minstens aan een half huizenblok in vlammen op tot op de grond toe af en niet hoe druk de brandweer het ermee dacht te hebben.
André (3-12-2016 om 15:04)
@Grip,, op zaken is kennelijk iets anders dan verstand van zaken Wat Sjaak zegt is dat een zeer grote brand een term is die de brandweer gebruikt. De bevelvoerder van het eerste voertuig is degene die opschaalt naar een grotere classificatie. In deze situatie was het vuur moeilijk te bereiken en sloegen de vlammen uit het dak. Inzet met groot materieel om de gevolgschade en uitbreiding te voorkomen was dus m.i. terecht. Jij en ik kunnen niet zien wat in het hoofd van zo'n bevelvoerder afspeelt en of welke informatie hij op dat moment had. Misschien dat de melding "zeer grote brand" wel onterecht was en hij had misschien gelijk moeten doorpakken naar een Grip 1. Feit is dat de keuze aan hem was en ik denk dat hij dat goed gedaan heeft.
Grip, op zaken (3-12-2016 om 10:57)
Dat betekend dan dat men bij de brandweer in hun eigen wereldje leven en zich dus niet aan de realiteit van de normale mensen storen. Wat er ergens op het internet staat, is van geen enkele invloed op het vuur. Naar mijn mening onderstreept u wel mijn eerdere stelling waarin ik het blaaskakerige betuttelen "want ik ben een professional die vakjargon spreekt" afkeur. Ik ben dus niet onder de indruk van windbuilen zoals u die hun gelijk halen door anderen te bestempelen alsof hen iets niet goed is bijgebracht. Het geeft eerder een inkijkje in uw eigen beperkingen en tekortkomingen.
Sjaak Bonenstaak (1-12-2016 om 06:39)
@Grip en @Misantroop Blijkbaar is begrijpend lezen u nooit goed bijgebracht. Al bijna 20 jaar ben ik bevelvoerder (beroeps) in Rotterdam. Wat mij vaak stoort is dat mensen zomaar iets roepen. Vaak niet gehinderd door enige kennis. Het gaat dus niet, zoals Grip schrijft, 'opgeklopte berichtgeving'. Als u de P2000 monitor had bekeken, had u de kwalificatie 'Zeer grote brand' kunnen zien staan. Dat is gewoon een feit. Of de kwalificatie terecht was? Dat is een andere discussie. Dus geen lange tenen maar reacties van mensen die wel kennis van zaken hebben.
Cookie-instellingen beheren