Weerbericht:
Bewolkt en van tijd tot tijd regen. Later op de dag veel wind
Verkeersinformatie:
Geen files

OM wil TBS verdachte schietpartij verlengen

Toegevoegd: 18-04-2017, 22.05 uur
De 24-jarige Sirwan Kassan werd doodgeschoten in een café.
De 24-jarige Sirwan Kassan werd doodgeschoten in een café.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De TBS van de 28-jarige N. G. uit Breskens moet met twee jaar worden verlengd. Dat vindt het Openbaar Ministerie (OM). G. is één van de verdachten van de dodelijke schietpartij begin dit jaar in Oostburg. Hij kreeg de TBS in 2014 opgelegd vanwege een steekpartij in diezelfde plaats.


G. stak in de zomer van 2013 tijdens de Oostburgse kermis tijdens een ruzie een Terneuzenaar met een mes in diens nek. Een maand eerder zou hij in Vlissingen ook al iemand met een mes hebben verwond. Voor de steekpartij op de kermis werd de man door het Hof in Den Bosch in hoger beroep veroordeeld tot twee jaar cel en tbs met voorwaarden.

Dinsdag moest G. voor de meervoudige strafkamer van de rechtbank in Middelburg verschijnen omdat de TBS met voorwaarden met een jaar verlengd moest worden. Althans, dat was het originele plan. Want in maart werd in in café De Drie Musketiers in Oostburg de 24-jarige Sirwan Kassan uit die plaats doodgeschoten. G. zou hierbij betrokken zijn geweest. G.'s celstraf zat er op dat moment al op. Hij werd opnieuw aangehouden en zit sindsdien vast.

Vanwege zijn voorarrest kan G. niet meer op afspraken komen. Geen groot probleem volgens de reclassering maar genoeg reden voor twijfel bij de officier van justitie. Het uitgestippelde traject zou immers in de knel kunnen komen te zitten. Daarom vroeg de officier dinsdag geen één maar twee jaar verlenging van de TBS. De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jamie (20-4-2017 om 06:16)
Ik mag hopen dat die verlenging van de TBS met voorwaarden een stok achter de deur is mocht de strafzaak wegens de schietpartij voor het OM slecht aflopen. Want zo'n figuur als deze N.G. verdiend een dikke celstraf van minimaal 20 jaar. Los van het feit of hij degene is die de trekker heeft overgehaald, in je TBS met voorwaarden betrokken zijn bij een dodelijke schietpartij... dan verdien je gewoon een dikke straf. Typisch zo'n figuur die bij elke mogelijkheid iets uitlokt en dan een mes of een pistool trekt omdat ie niet mans genoeg is om het anders op te lossen. Lafaard. Hoop dat ie flink mag branden in de bak, daar ff stoer doen tegen de sportschool types!
Franky (19-4-2017 om 19:26)
@Wim Daarom is voor Nederlandse begrippen TBS geen slecht vooruitzicht.
wim (19-4-2017 om 07:13)
wat moet er nu van zon persoon terecht komen gezien wat die persoon op zijn geweten heeft voorgoed opsluiten