Drie jaar cel voor doodrijden wielrenner Hulst

Toegevoegd: 08-02-2018, 17.51 uur

Onderzoek na het ongeluk op de Ferdinandusdijk.
Onderzoek na het ongeluk op de Ferdinandusdijk.
1
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

HULST - De 48-jarige Terneuzenaar die afgelopen zomer in Hulst een wielrenner doodreed moet drie jaar de cel in. Hij heeft daarnaast een rijontzegging van tien jaar opgelegd gekregen.

Op de bewuste maandag 17 juni reed een 60-jarige man uit Heikant op de Ferdinandusdijk bij Hulst. Rond 18.50 uur werd hij geschept door de verdachte, die in een bestelbusje reed. De fietser overleed ter plekke.

De automobilist bleek te veel alcohol te hebben gedronken (540 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht), onder invloed te hebben verkeerd van medicatie (valium, methadon en seroquel) en ook nog eens te hebben gereden zonder geldig rijbewijs. De Terneuzenaar mocht immers al 7 jaar geen enkel voertuig meer besturen.

De rechtbank neemt hem bovengenoemde kwalijk. “Hij reed bovendien harder dan toegestaan, sloeg geen acht op geplaatste verkeersborden en heeft daardoor in hoge mate onvoorzichtig, onachtzaam, onnadenkend en ondeskundig rijgedrag vertoond. Het leed dat verdachte als gevolg daarvan heeft veroorzaakt, is zeer ingrijpend en onherstelbaar”, aldus de rechtbank.

Het Openbaar Ministerie (OM) had een gevangenisstraf van vijf jaar en een rijontzegging van tien jaar geëist. Dat de celstraf lager uitvalt komt doordat het OM uitging van doodslag. De rechtbank gaat hier niet in mee.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Denneken (9-2-2018 om 22:03)
Te triest voor woorden dit, iemand dood rijden, onder invloed op, zonder rijbewijs (wat al afgepakt was) en dan ook nog eens op een plek waar geen auto's mogen rijden, en dan nog zo'n lage straf, waar zijn we dan mee bezig. Wat een waardeloos rechtssysteem heeft Nederland. Hij zou minstens 20 jaar moeten zitten en nooit meer mogen rijden. en @Henk de vries ben je vriendjes van de rechtbank? Dit slaat echt nergens op, dat je hierin de automobilist (die zich toen ook niet eens automobilist mocht noemen) hierin gelijk geeft. Ik denk dat jij de regels helemaal niet kent! Schandalige uitspraak van jou! Denk maar is goed na wat je gezegd hebt.
Tim Fakkeldij (9-2-2018 om 20:08)
@Henk de Vries, Een man van 60 jaar, op een racefiets is echt niet aan het racen, maar gewoon aan het toeren om te genieten van zijn sport. Als het nu i.p.v. die man een kind had geweest, zegt U dan, dat kind moet niet op de weg komen, maar op een speelplaats gaan fietsen.
Denneken (9-2-2018 om 19:07)
Schandalige uitspraak, iemand die zoiets aanricht zou nooit meer mogen auto rijden en minstens 20 jaar moeten zitten. Slaat echt nergens op, wat een waardeloos rechtsysteem heeft Nederland. @Henk de Vries ben je wel helemaal lekker? Rij je dan ook met alcohol op en rij je ook op plekken waar je niet mag rijden met de auto en is je rijbewijs ook ingevorderd? Wat een trieste uitspraak van je, vriendje van de rechtbank? Je noemt deze man zelfs nog automobilist, wat hij niet eens mocht zijn! Waar zijn we mee bezig. Het is zo ongelofelijk triest voor de man die overleden is en de familie.
Rob (9-2-2018 om 17:11)
De wegbeheerder ontloopt hier weer zijn straf of verantwoordelijkheid. Ik heb toevallig een dag voor het ongeval over deze weg gefietst. Er was pas een dikke laag fijn grint op de weg aangebracht. Door auto's waren twee sporen ontstaan. Als fietser moet je in zo'n spoor fietsen. Als er een auto aankomt moet je hopen dat hij voor je uitwijkt. Of je kunt zelf uitwijken naar de zijkant van de weg waar het grint wel 10 cm dik ligt. Grote kans dat je zal vallen. Een zeer gevaarlijke situatie. In zo'n geval is het beter de weg volledig af te sluiten voor fietsers totdat het grint geheel is ingereden. Drie dagen na het ongeval kwam ik weer over deze weg. Ze hadden het losse grint allemaal verwijderd! Iets wat ze nooit doen! Toeval?
Jose (9-2-2018 om 14:21)
@Henk de Vries; Bedoeld U dit cynisch of serieus?
Michel (9-2-2018 om 14:14)
@Henk de Vries, ik vind het niet normaal dat jij het goedkeurt dat rijden onder invloed van alcohol en onder de medicijnen die ook verdovend werken maar normaal is. Mensen die zoals jou sporen niet.