Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en overwegend droog, morgen veel wind en buien
Verkeersinformatie:
Geen files

Jaar voor dodelijk ongeluk Tractaatweg Westdorpe

Toegevoegd: 10-01-2019, 16.13 uur - Update: 10-01-2019, 18.29 uur
Het ongeluk kostte het leven van een 60-jarige man uit Brouwershaven.
Het ongeluk kostte het leven van een 60-jarige man uit Brouwershaven.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 24-jarige M. M. uit Goes die op 1 oktober 2016 op de Tractaatweg (N62) bij Westdorpe een ongeluk veroorzaakte dat één leven eiste, moet een jaar de cel in. Hij kreeg ook een rijontzegging van drie jaar (waarvan één voorwaardelijk) met een proeftijd van drie jaar opgelegd.


Het Openbaar Ministerie (OM) eiste op 17 december een gevangenisstraf van acht maanden en een rijontzegging van drie jaar. De rechter heeft nu dus een hogere celstraf opgelegd. De man heeft niet in voorarrest gezeten.

Op de bewuste zaterdag haalde de Goesenaar kort na half vier 's middags een ander voertuig in. Dat deed hij op een plek waar dit niet mocht. Op het wegdek stond een dubbele doorgetrokken streep. Een botsing met een tegemoetkomende auto kon niet meer worden voorkomen. Door de botsing volgde een aanrijding met een derde wagen

 Eén van de betrokkenen, een 60-jarige man uit Brouwershaven, overleed. Vijf anderen, drie mannen, een vrouw en een 13-jarig meisje, raakten gewond. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht. De Goesenaar werd als verdachte aangehouden. Hij bleek geen alcohol gedronken te hebben.

Zeven maanden na het fatale ongeluk werd M. op de Sloeweg in Vlissingen-Oost betrapt terwijl hij 161 kilometer per uur reed terwijl ter plekke 100 kilometer per uur mag worden gereden. Voor deze vertreding eiste de officier van justitie een boete van duizend euro plus een rijontzegging van twee maanden. Ook de geëiste boete en deze rijontzegging werden vandaag door de rechter opgelegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeeuwse showride (10-1-2019 om 16:52)
Komt die vent veel te makkelijk mee weg, 1 jaar cel -voorarrest en "goed" gedrag.... en maar 2 jaar rijontzegging :( Beter zou zijn 3 jaar cel (zonder vermindering) en NOOIT meer rijbevoegdheid.. zulke leren het nooit!!! 6 maanden na de MOORD reed hij alweer veel te snel.. Begrijp me niet verkeerd, ik hou ook van doorrijden, maar ik hou rekening met anderen
Cookie-instellingen beheren