Weerbericht:
Vandaag perioden met zon en overwegend droog, morgen veel wind en buien
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Jaar voor dodelijk ongeluk Tractaatweg Westdorpe

Toegevoegd: 10-01-2019, 16.13 uur - Update: 10-01-2019, 18.29 uur
Het ongeluk kostte het leven van een 60-jarige man uit Brouwershaven.
Het ongeluk kostte het leven van een 60-jarige man uit Brouwershaven.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 24-jarige M. M. uit Goes die op 1 oktober 2016 op de Tractaatweg (N62) bij Westdorpe een ongeluk veroorzaakte dat één leven eiste, moet een jaar de cel in. Hij kreeg ook een rijontzegging van drie jaar (waarvan één voorwaardelijk) met een proeftijd van drie jaar opgelegd.


Het Openbaar Ministerie (OM) eiste op 17 december een gevangenisstraf van acht maanden en een rijontzegging van drie jaar. De rechter heeft nu dus een hogere celstraf opgelegd. De man heeft niet in voorarrest gezeten.

Op de bewuste zaterdag haalde de Goesenaar kort na half vier 's middags een ander voertuig in. Dat deed hij op een plek waar dit niet mocht. Op het wegdek stond een dubbele doorgetrokken streep. Een botsing met een tegemoetkomende auto kon niet meer worden voorkomen. Door de botsing volgde een aanrijding met een derde wagen

 Eén van de betrokkenen, een 60-jarige man uit Brouwershaven, overleed. Vijf anderen, drie mannen, een vrouw en een 13-jarig meisje, raakten gewond. Zij werden naar het ziekenhuis gebracht. De Goesenaar werd als verdachte aangehouden. Hij bleek geen alcohol gedronken te hebben.

Zeven maanden na het fatale ongeluk werd M. op de Sloeweg in Vlissingen-Oost betrapt terwijl hij 161 kilometer per uur reed terwijl ter plekke 100 kilometer per uur mag worden gereden. Voor deze vertreding eiste de officier van justitie een boete van duizend euro plus een rijontzegging van twee maanden. Ook de geëiste boete en deze rijontzegging werden vandaag door de rechter opgelegd.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ger (11-1-2019 om 20:27)
we zijn mensen en die zijn niet constant dus we rijden nooit altijd netjes
Zeeuwse Showride (11-1-2019 om 12:43)
@Rob :') ik rij altijd netjes Vmax (Ook in de regen als 't ff ken) Als het druk is en er rijdt iemand minder dan Vmax voor me terwijl inhalen niet kan dan ga ik me op veilige afstand iriteren ;). En nee ik rij geen Italiaanse meuk maar Amerikaanse muscle
willem (11-1-2019 om 11:50)
1 jaartje cel en 2 jr niet rijden? de achtergebleven familie heeft levenslang. nooit meer een rijbewijs geven en 10 jr cel!! want het is een hardleers ventje gezien zijn verleden. en hij deed het bewust want hij was niet dronken.
Rob (11-1-2019 om 01:27)
@zeeuwse showride, je houd zelf van ‘doorrijden’ dus jij rijd ook altijd te hard! Praat geen onzin, het zou jou hetzelfde ‘opeens’ kunnen overkomen:( Showride en je rijd met een fiat Punto met fiets tassenz!
A (10-1-2019 om 21:32)
Onbegrijpelijk dat iemand dan ook gewoon als een idioot blijft rijden. Wat blijkbaar ook gewoon kon/mocht dan ? Na zijn eerste overtreding met slachtoffers..
Jan (10-1-2019 om 17:15)
Rijbewijs afnemen en nooit meer teruggeven, leert niets van zijn fouten
Cookie-instellingen beheren